Witam,
Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie temat ceramizerów. Zastanawiam się nad sensem używania ich w nowszych konstrukcjach. Czy aby taki wynalazek nie zaszkodzi?
Na forum zbyt dużo nie znalazłem niestety, a w dziale 159/Brera to już w ogóle pustynia.
Macie jakieś doświadczenia?
Ja myślę o kompletnym rozwiązaniu:
1. Ceramizer do układu wspomagania - jako, że jestem po wymianie wszystkiego poza przewodami, to mam szansę zadbać o układ od (drugiej) nowości.
2. Ceramizer do skrzyń biegów - przy zimnym motorze skrzynia lubi "chrupać" na 2 i 3 biegu. Zakładam, że to synchronizatory. Oczywiście przed wlaniem ceramizera wymienię olej.
3. Silnik - jakichkolwiek niepokojących objawów brak, ale dlaczego nie?
4. Układ paliwowy - z tego jedynie chyba rezygnuję. Nie mam przecież diesla
Jakie są Wasze opinie?
Pzdr,
Y

ceramizer do ukł wspomagania działa , przetestowałem w Pug206 , gdzie po rozgrzaniu było w układzie słychać wycie \ skrzypienie przy skręcie kierownicą w prawo , po zastosowaniu preparatu cisza do dzisiaj (już z 1,5r będzie \ ok 20tys km) , oczywiście przekładnia nie ciekła tylko hałasowała
o innym zastosowaniu ceramizera się nie wypowiadam , bo nie testowałem
this is my truth tell me yours
"Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard

Wlałem 2gą dawkę do 145 1.9TD ( ten oltimer ) ogólnie wyrównało mi ciśnienia, trochę mniej dymu jak przycisnę mniejsza turbodziura. Odpala tak samo spalanie bez różnicy. Z tym że 1 dawka była w minerlanym 15w40 teraz na tyle się uszczelniło że jeżdżę na 10 ( dostałem za darmo a wymiana się zbliżała ). Z takich bardziej placebo efektów szybciej łapię temp roboczą i nie ma czerwonego pola nawet jeżeli się śpieszę w mieście, pracuję ciut ciszej ale i tak szklana kula mówi mi że zawory chcą iść na emeryturę powoli.
Co do układu zasilania, wlałem kiedyś stp do wtrysków i trochę zwiększył wydatek. Chociaż można zatankować na shellu vpower traktor i tam też są składniki czyszczące.
A co do skrzyni, nie wiem jest to rozwiązane w nowszych autach ale sprawdził bym jabłko pod dźwignią zmiany biegów jeżeli trzeba ich już trochę szukać a olej swoją drogą nawet pokusił bym się o małe przepłukanie. W moim alfonsie kiepsko wchodziła 3 ale to przez wyprzęgnik przy pedale. Po zakupie reperaturek za 18zł jest do przyjęcia![]()
ja też zastanawiałem się nad ceramizerem, a zbliza się wymiana oleju i też właśnie w tym niezniszczalnym 1.9 TD. Ogólnie wiekszych problemów z nim nie mam ale dymek przy odpalaniu lubi puścic. A czym czyściłeś wtryski i jaki przyniosło to efekt. Mi też by sie przydało, bo wiadomo jakie ON potrafi byc na stacjach.
Alfa to nie samochód ..... Alfa to styl życia.

Dlaczego odradzasz, skoro nic złego nie zrobił... Zawsze spróbowac można..
Ja osobiscie polecam MODIFIKATOR PLUS. Jest drogi ale bardzo skuteczny. Mnie np zmniejszylo sie spalanie o prawie 1 litr (mierzone i liczone kilka razy w trasach). I nie jest to jakaś ściema. Ten kto nie wierzy, niech poczyta artykuły fachowców i spróbuje...
A ceramizer też warto sprawdzić...
Jak pokazują reklamy proszku do prania to też "fachowcy" się niby wypowiadają na temat inteligentnych molekuł, które rozpoznają rodzaj plamy i wypierają idealnie każdą plamę. I co też im wierzysz? To samo jest z wszystkim liczy się piniondz. Jak coś jest dobre to nie trzeba bardzo reklamować...
-> Jadąc Alfą, czujesz jakby Twoją duszę lizali aniołowie <-
--- 148,7 KM @ 4200 obr/min ---
--- 331,2 Nm @ 2165 obr/min ---
www.cinsoft.pl
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki