Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Forum ogólne o Alfa Romeo - Ogólne rozmowy na temat Alfa Romeo i podzespołów, kiedy dyskusja nie dotyczy żadnego konkretnego modelu. Rozmowy natury filozoficznej, sprzedaż, informacje, decyzje kierownictwa marki.
-
Mi silnik po remoncie wcina równo tyle samo od wymiany do wymiany(co 10kkm) około 1,5 litra styl jazdy można określić jako nadmiernie dynamiczny . Co ciekawe na zwykłej seleni 20K wcinało do 0,5 więcej(teraz Selenia racing 10W60). Na początku się martwiłem potem przywykłem bo jednak autko lekko ze mną nie ma więc coś za coś.
-
26-05-2011 22:22 # ADS
Akwizytorka
-
-
Użytkownik
Embrion
166 2,0 Ts
Witam, moja alfa bierze bardzo dużo oleju w servisie mówią ze te silniki tak maja jednak litr na 1500km to zdecydowanie za dużo według mnie... Autko nie dymi nie ma z nim żadnych problemów podobno mogą być to uszczelniacze zaworów ale czy możliwe żeby przez to brała litr oleju na 1500km ? Rano puszcza niebieski dymek
-
Użytkownik
Romeo

Napisał
DamianQ_166
Witam, moja alfa bierze bardzo dużo
oleju w servisie mówią ze te
silniki tak maja jednak litr na 1500km to zdecydowanie za dużo według mnie... Autko nie dymi nie ma z nim żadnych problemów podobno mogą być to uszczelniacze zaworów ale czy możliwe żeby przez to brała litr
oleju na 1500km ? Rano puszcza niebieski dymek
nie, te silniki takiego apetytu na olej nie mają.
Renault 25 2.2 1986r.- była
Renault 25 2.0 1991r.- była
AR 164 T.Spark aktualnie

-
-
Użytkownik
Pirat drogowy

Napisał
DamianQ_166
Witam, moja alfa bierze bardzo dużo
oleju w servisie mówią ze te
silniki tak maja jednak litr na 1500km to zdecydowanie za dużo według mnie... Autko nie dymi nie ma z nim żadnych problemów podobno mogą być to uszczelniacze zaworów ale czy możliwe żeby przez to brała litr
oleju na 1500km ? Rano puszcza niebieski dymek
tyle to brał mój stary silnik w GTV'ce ... a 3 miesiące później się rozsypał

Jutro skoro świt, kupię sobie Golfa 3!!

Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)