Moje uszanowanie koleżankom i kolegom.
Kole akusa znajduję się skrzyneczka opakowana w radiator. W środku wyposażona jest w elektronikę. 1 kondensator elektrolit, kilkanaście rezystorów, kość w podstawce i jeszcze kilka innych elementów. czy ktoś z Was orientuje się co to za skrzynka i do czego służy?
Btw. Skrzynkę rozkręciłem, radiator wyczyściłem i uszczelniłem ponownie płynną uszczelką DIRKO gdyż stara uszczelka była już do niczego. Oczywiście najpierw uszczelka a dopiero później założyłem pokrywę i dokręciłem ją.
to jest kolego główny komputer...![]()
ArturR_1975 thanked for this post
Konkretnie do czego służy w tym modelu Alfy.

Czyta sygnały ze wszystkich czujników i steruje pracą silnika. I tak jest w każdym aucie.
Ośmiozaworowy TS opakowany w najszybszy kolor
"Make a car more powerful and it goes faster accelerating in a straight line. Make it lighter and it goes faster everywhere.", Colin Chapman.
Dziękuję wam za odpowiedzi.

Masz instalacje gazowa u siebie ?Napewno jest to komputer V gen instalacji gazowej LPI Vialle.
Ostatnio edytowane przez rdk_ ; 21-06-2011 o 00:33
♥ Anonima Lombarda Fabbrica Automobili ♥
Alfa Romeo 156 [1.8 T.S 16v 106 kW 2001r ] SPORTPACK /// 2008-2011r
Alfa Romeo 156 [2.4 JTD 10v 100 kW 1999r ] SPORTPACK /// 2011 - .....
Witam.
Miałem. Została tylko instalacja. Przy przeglądzie mi zdjęli butlę LPG (LPI).

Czemu pozbyles sie tak dobrej instalacji ? Pompa dala ciala ?
♥ Anonima Lombarda Fabbrica Automobili ♥
Alfa Romeo 156 [1.8 T.S 16v 106 kW 2001r ] SPORTPACK /// 2008-2011r
Alfa Romeo 156 [2.4 JTD 10v 100 kW 1999r ] SPORTPACK /// 2011 - .....
Instalację mam cały czas w samochodzie, tylko butlę mi wyjęli. Inaczej auto nie przeszłoby przeglądu. Legalizacja skończyła sie w 2008 roku a ja nie miałem żadnych papierów na to.

Dokładnie to co kolega pisze. Mam to samo. Instalacja prawie od nowości. Śmiga pięknie. w 2009 roku podbito mi legalizacje na kolejne 10lat bez żadnego problemu. Nawet gazownik mówił że jest to swietna instalacja i żebym o nią dbał![]()
Fiat Uno - Ducati 750 Super Sport - Alfa Romeo 156
Mam chorobę zwaną ITALIA
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki