Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Forum ogólne o Alfa Romeo - Ogólne rozmowy na temat Alfa Romeo i podzespołów, kiedy dyskusja nie dotyczy żadnego konkretnego modelu. Rozmowy natury filozoficznej, sprzedaż, informacje, decyzje kierownictwa marki.
-
Użytkownik
Pirat drogowy
Antena do radia
Posiadam w samochodzie taką antenę:
3333115" id="attachment32116" rel="Lightbox_638201" >
Czy żeby ją zdemontować to mogę odkręcić samą końcówkę czy całość razem z tym plastikiem czarnym??
I czy mogę zastąpić ją którąś z tych anten czy muszę kupować jakąś specjalną??
http://allegro.pl/uniwersalna-antena...724488003.html
http://allegro.pl/uniwersalna-antena...753306608.html
-
14-08-2011 16:48 # ADS
Akwizytorka
-
Użytkownik
Romeo
a czemu chcesz zmieniać antenę??
Renault 25 2.2 1986r.- była
Renault 25 2.0 1991r.- była
AR 164 T.Spark aktualnie

-
-
Użytkownik
Pirat drogowy

Napisał
danus77
A po co chcesz wymieniać tę antenę kiedy ona jest tylko do gsm'u i gps'a.
Radiową masz w szybie z tyłu.
Prawie w ogóle radio mi nie odbiera - nawet jak po Puławach jeżdżę to tylko ledwo RMF mi gra. Najpierw założyłem wzmacniacz antenowy ale nic nie dało więc teraz myślę o zmianie anteny na dłuższą. Myślem że ta na dachu jest od radia, jak patrze po innych samochodach to widzę że większość ma dłuższe anteny takie jak te z aukcji. Myślałem że wymiana coś da ale jak ta jest od gps to nie wiem co robić:/
-
Użytkownik
Romeo

Napisał
KamilP
Prawie w ogóle
radio mi nie odbiera - nawet jak po Puławach jeżdżę to tylko ledwo RMF mi gra. Najpierw założyłem wzmacniacz antenowy ale nic nie dało więc teraz myślę o zmianie anteny na dłuższą. Myślem że ta na dachu jest od radia, jak patrze po innych samochodach to widzę że większość ma dłuższe anteny takie jak te z aukcji. Myślałem że wymiana coś da ale jak ta jest od gps to nie wiem co robić:/
a na zgaszonym silniku też Ci trzeszczy??
przy antenie z blaupunkta raczej na pewno grało by czysto tylko cena powyżej 150zł..
AR 164 T.Spark aktualnie

-
Użytkownik
Pirat drogowy

Napisał
krycho91
a na zgaszonym
silniku też Ci trzeszczy??
Raczej nie ma znaczenia czy na włączonym silniku nawet jak już mi złapie stacje to przejadę trochę i zaraz sygnał gubi, odbiera coraz gorzej. Jeżeli chodzi o zakłócenia od silnika to raczej nie bo nie wzrastają jak zwiększam obroty
-
Użytkownik
Romeo
to wina anteny raczej.. ja mam taką akcję że na zgaszonym silniku i zapalonym chodzi idealnie a tylko gdy włączę światła mijania prawie nic nie słychać tylko szum...
http://allegro.pl/blaupunkt-wewnetrz...757609030.html
może to załatwi sprawę
AR 164 T.Spark aktualnie

-
Użytkownik
Pirat drogowy
A oryginalna antena jest w szybie czy w którymś słupku?? Bo u mnie w szybie poza paskami do ogrzewania nic nie ma:/
-
Użytkownik
Pirat drogowy

Napisał
danus77
A po co chcesz wymieniać tę antenę kiedy ona jest tylko do gsm'u i gps'a.
Radiową masz w szybie z tyłu.
To ja nic nie czaje... gdzie z tyłu? nie miałem anteny to radio odbierało żałośnie. Kupiłem na allegro za 15 czy tam 20 zł antenę zakręciłem i odbiera znaaacznie lepiej. Więc jaki gsm czy tam gps? nie kumam w ogóle...
-
Użytkownik
Pirat drogowy
A wkręciłeś w to miejsce co pokazałem na zdjęciu?? Bo ja też widziałem kilka alf z dłuższymi antenami na dachu dlatego myślałem że to jest od radia.
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)