Witajcie,
Wiem, było na ten temat bardzo dużo postów. Naczytałem się i z każdym kolejnym jestem coraz głupszy![]()
Jaki kabel i program zanabyć aby wystarczył do "domowego" sprawdzania i kasowania błędów w belli?
Na allegro znalazłem coś takiego:
http://allegro.pl/diagnostyka-pl-fiat-alfa-lancia-interfejs-obd-2011-i1750665947.html
Czy to wystarczy, czy szukać innego?
Pozdr.

wystarczy w zupełności
( mam dokładnie ten sam od tego samego sprzedawcy )
samhain thanked for this post
panowie te programy sa ciezkie w obsłudze ? bo nigdy z tym nie miałem doczynienia.![]()
Samhain, proponuję użyć opcji szukaj, było już o tym kilka jak nie naście tematów![]()

Zerknij proszę na mój pierwszy post... Przeczytałem chyba większość z tematów ale potrzebuję informacji na temat ogólnej użyteczności programów dla domowego użytkownika.
Doczytałem się jeszcze, że kabel od VAGa pasuje do diagnostyki Alfy Romeo i tu pojawia się pytania - jedne źródła mówią o konieczności zamiany pinów, inne, że wystarczy tylko program. Jak jest w rzeczywistości, sprawdzał ktoś?
Ostatnio edytowane przez samhain ; 18-08-2011 o 08:25

ale w kabelkach sprzedawanych obecnie zarówno przez viakena jak i przez pmfactory jest to już rozwiązane ( na wtyku kabla jest przełącznik air/silnik )
a FES'a mam jak na razie nowa wersja demo
starsza nieco wersja - hmmmm ( darmowa ale z sieci po przeróbce )
full z licencją dopiero zamierzam zakupić
Ostatnio edytowane przez bocian ; 19-08-2011 o 09:57

mam ten interfejs z przelacznikiem i nie pasuje np. do punto 2. gniazdo w tym aucie jest osadzone dosyc gleboko i nie da sie go wcisnac, bo przelacznik blokuje. musialem do skrocic i jest ok.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki