Cześć!
Czy "chromował" ktoś gdzieś plastiki lub wie kto się tym zajmuje? Chciałbym odnowić trójkątny grill bo mi sreberko zlazło. Znalazłem jakąś firmę w necie ale nie odbierają tel i nie odpisują na mejle. Najbardziej by mnie interesowała firma w okolicach lublina ale nie jest to konieczność.'
Pozdrawiam!
Ja też kiedyś szukałem kogoś takiego ale nie znalazłem i w sumie pomalowałem scudetto w kolor budy.Nawet bardziej mi się podoba niż chromowane ale kwestia gustu.
Alfa Romeo 155 1.8 T.S. 1992
Alfa Romeo 155 2.5 V6 1992
Alfa Romeo 155 2.0 Q4 1992
I wszystkie są czerwone

Eeeehhhhyyyyy :/ Czy to znaczy że na srebrno?Jak tak to kupiłem coś takiego na alle tylko chyba ze starszej wersji bo jakiś taki brzydki
Wolałbym chromik szczerze mówiąc.
Tak widzę że na wszystkie moje odpowiadasz to może sprzedasz mi jeszcze jakieś ciekawostki![]()
Piszesz to odpowiadam chyba że wolisz czekać na odpowiedź aż ludzie przyjdą z pracy.Wrzuć zdjęcie to Ci powiem co to za grill przed czy po liftowy.Do Alfy po lifcie lepiej wygląda chrom.
Jakie ciekawostki Cię interesują?
I wszystkie są czerwone

Ojjjjjjjjjjjjjjjj Przepraszam za 2x. Nie wiem dlaczego tak się stało!
Źle mnie zrozumiałeś! Bardzo dziękuję za wszystkie rady! Jestem świerzakiem w tym temacie i dlatego chętnie wysłucham wszystkich mądrości bo pewnie wcześniej czy później będę o coś pytał
Pierwotnie to był taki wklęsły grill z plastrami miodu i z lakierowaną pod kolor nadwozia ramką, a teraz taki jakiś fajansiarski (oczywiście co się komu podoba) nie lakierowany (oprócz trójkąta). Z tego co zdążyłem się zorientować to od starszej wersji.
Jeszce raz wielkie dzięki!
A ciekawostki to każde. Najbardziej te o przewidywanych awariachNo może poza przekręceniem panewki bo to właśnie już zrobiłem i teraz zastanawiam się co dalej z tym fantem zrobić :/
Ostatnio edytowane przez omron8 ; 12-10-2011 o 16:24

Jak myślisz poważnie o chromowaniu scudetto to skontaktuj się z tą firmą.. tuningkingz.pl
Ale podejrzewam że tania zabawa to nie będzie.. bo chromowanie plastiku to proces metalizacji próżniowej.. możesz w ten sposób nadać dowolny specjalny rodzaj lakieru.. złoto, chrom itp..
Jak by Ci to do czegoś na aucie pasowało i scudetto w aucie o którym mowa jest rozbieralne to możesz też nałożyć hydrografike carbon.. lub tańsza opcja okleić folią w carbon lub wybrany kolor..

No tak też można.. ale nie ma porównania srebrny a chrom .. u mnie w aucie nie wyobrażam sobie żeby te szczebelki nie były w chromie.. to wtedy równie dobrze mogę nie mieć tego scudetto bo nie będzie to pasować do niczego..
Taki już ma i nie podoba mu się.
Grill z plastrami jest poliftowy z tym że scudetto pod kolor budy jest z rocznika 93-94 a niklowane 95-97.
Odnośnie awarii to nie wiem co Ci napisać bo mam nie psujące się egzemplarzeale jak coś trzeba będzie to chętnie podzielę się wiedzą tylko że modele po liftowe są moją piętą hehe
---------- Post added at 16:34 ---------- Previous post was at 16:32 ----------
Kolega pisze o samym trójkącie a nie szczebelkach.
I wszystkie są czerwone

Moja jest podobno z 1996. I też była bezawaryjna przez 6 poprzednich lat u byłego właściciela (oprócz łuszczącego się trójkąta). No aż się w końcu zesrała no i klops
Myślałem już żeby okręcić go folią aluminiową bo to w sumie tani i łatwo dostępny materiał![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki