Strona 2 z 29 PierwszyPierwszy 123456789101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 287
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Forum ogólne o Alfa Romeo - Ogólne rozmowy na temat Alfa Romeo i podzespołów, kiedy dyskusja nie dotyczy żadnego konkretnego modelu. Rozmowy natury filozoficznej, sprzedaż, informacje, decyzje kierownictwa marki.
    Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Auto
    33 1.7 16V boxxer Permanent 4
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    1 d 14 h 38 m

Domyślnie SOlidnie tanio

polecam blacharza lakiernika mechanika konstruktora lawet platynową rączkę!!!!!!TANIO SOLIDNIE jest to warsztat 605423436 Dąbrowa Górnicza -Błędów

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Moderator Romeo Avatar fr33
    Mieszka w
    Czestochowa, Poland
    Auto
    164 Super TS
    Czas spędzony na forum
    6 d 21 h 28 m

Domyślnie

Mechanik kolo Częstochowy w Konopiskach - Arek - 502713577 - wie co robi i wiem ze jak do niego auto oddaje to bedzie OK .. no i czeka sie max 1 dzien..

AR 33 1.4bx - wymiana przewodow, swiec, plynow, termostatu, pompa paliwa, zrobienie lpg bo gazem podawalo - 200zl

AR 145 1.6bx - wymiana rozrzadu i wszystkich paskow, plyn chlodnicy - 150zł

częsci kupione u phantom71 - taniej nie ma nigdzie ..

Sysio166
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał rigobert
    Dla osób z Warszawy i okolic polecam warsztat przy ulicy Chodeckiej 1d.

Niskie ceny i fachowa obsługa. Warsztat zajmujący się wyłącznie serwisem Alfa Romeo prowadzony przez dużego fachowca.
    Stary, co ty wygadujesz!!! Mariano to koleś, którego będę odradzał każdemu. Z początku nie widziałem tego jak robił mnie w bambuko, ale z każdą wizytą coraz bardziej się w tym utwierdzałem, a ostatnia wizyta kiedy prawie na siłe chciał mnie zatrzymać i naciągnąć na kilka stówek dobił gwóźdź do trumny. Może i nienajgorszy z niego mechanik, ale kiedy robi SAM przy samochodzie, a nie daje robote swoim patałachom. Duuuużo gada, a nic nie robi, kasuje za rzeczy, których nawet nie dotykał. Za bardzo i szybko chce sie zbliżyć do znajomków z Arkuszowej-stosują podobne praktyki. Broń Boże nie dajcie mu sie namawiać na jakiekolwiek podkręcanie Waszego auta, zrobił mi to tak fachowo, że sprężarka cudem ocalała te jego magiczne tunowanie. ODRADZAM I OSTRZEGAM.

Następny "warsztat", który omijajcie z daleka to "Squadra Italiana" pana Filipa na ul.Loteryjki. Nie dość, ze na poprawkę po wymianie wahaczy jeździłem 3 razy to i tak skończyło się na czwartej w warsztacie z prawdziwego zdarzenia.

Szef tego prawdziwego warsztatu za głowę sie złapał kiedy obejrzał dokładnie robotę tych dwóch panów, długo sie męczyliśmy żeby wszystko doprowadzić do należytego stanu. Nigdy wiecej nie dam sie skusić słowami typu "on robi tanio i szybko"...i gówno wie o robocie. Wolę zapłacić wiecej i spać spokojnie. Na koniec dodam, ze po dwóch wizytach w tych warsztacie Alfa zaczeła naprawdę dobrze jeździć, wszystkie kontrolki zgasły, a ja jestem o nią spokojny, bo jest teraz w rękach PRAWDZIWYCH fachowców.

andzia
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Sysio166
    rigobert napisał/a:
    Dla osób z Warszawy i okolic polecam warsztat przy ulicy Chodeckiej 1d.

Niskie ceny i fachowa obsługa. Warsztat zajmujący się wyłącznie serwisem Alfa Romeo prowadzony przez dużego fachowca.

Stary, co ty wygadujesz!!! Mariano to koleś, którego będę odradzał każdemu.
    W pełni popieram i OSTRZEGAM .Wzieli auto na 1 gora dwa dni do malego wyprostowania przodu .Zanim mieli cos zaczac robic to mial byc tel do mnie co sie stalo i za ile ta cala naprawa,nie zadzwonili przez 3 dni a tel do nich raptem nie działał przez caly ten czas.Jak pojechalam na miejsce okazalo sie ze auta nie ma tam wogule.Jak zapytałam co sie dzieje bo przeciez mam prawo wiedziec gdzie jest moje auto odparł ze bedzie po poludniu niewazne gdzie jest.No powiedzcie sami nie wkurzylibyscie sie delikatnie mowiac???Dopiero jak wezwalam policje dowiedzialam sie ze jest w drugim koncu warszawy u innego mechanika,ktory rozebral juz samochod i zaczal go naprawiac bez jakiego kolwiek porozumienia ze mna jak bylo ustalone wczesniej.Omijajcie ich z daleka,bo niewiadomo dokad pojedzie wasze i co z nim zrobia!Pozatym jesli nie wezwiecie policji to szef jest bardzo skapy w slowach dopiero przy mundurowych jezyk mu sie rozwiazuje,i moze łaskawie poinformuje was co i gdzie sie dzieje z waszym autem. Ja pojechalam do nich z polecenia tego forum ,nie wiem co i jak zrobili ze zostali poleceni.To jest nie do ujecia w slowach to co ja przezylam,policja nerwy.....szkoda slow!!!!!!!!!Zero profesjonalizmu ,nie dosc ze wywozi auto nie wiadomo gdzie to w zaden sposob nie wywiazuje sie z umowy slownej,chyba tylko sprawa w sadzie go czegos nauczy!Ale i to sie wkrotce okaze.

Sysio166
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał andzia
    Jak pojechalam na miejsce okazalo sie ze auta nie ma tam wogule.Jak zapytałam co sie dzieje bo przeciez mam prawo wiedziec gdzie jest moje auto odparł ze bedzie po poludniu niewazne gdzie jest.No powiedzcie sami nie wkurzylibyscie sie delikatnie mowiac?
    Dokładnie, to typowa gadka Pawcia Marianoitaliano, króla mechaników forum www.alfaromeo.pl. Nie ważne co zrobie w twoim samochodzie, to ja jestem mechanikiem i nie interesuj się co będzie robione, ważne ze będzie. A samochód oddał pewnie komuś kto zna sie bardziej na robocie niż on, a sam skasował by prowizje.

Użytkownik Ogier Avatar BartekL
    Mieszka w
    Warszawa
    Czas spędzony na forum
    2 d 5 h 14 m

Domyślnie

Ja polecam serwis na Arkuszowej 2A

Użytkownik Ogier Avatar BartekL
    Mieszka w
    Warszawa
    Czas spędzony na forum
    2 d 5 h 14 m

Domyślnie

Wszystkie auta w rodzinie są u nich serwisowane, i nie ma żadnych problemów. Pozatym to oni polecili mi zakup samochodu którym teraz jeżdżę, i jestem z niego bardzo zadowolony. Warsztat prowadzi chyba jeden z pierwszych członków IKAR-a a mechanicy znają się na rzeczy. Proponuję samemu się wpierw przekonać...

andzia
    Gość

Domyślnie

Bartek ja ich nie osadzam,poprostu tak slyszalam,kiedy pisalam post o kogos kto moglby wymienic rozrzad ewentualnie male zabiegi blacharskie to mi wtedy nie polecali tego warsztatu.Ale powiem ci ze ja naprawde juz zglupialam wtedy wysylali mnie na chodecka ...tanio dobrze itd, a teraz po tym jak przeszlam pieklo w tym warsztacie to sie okazuje ze to nie jest dobrze widziany warsztat.Wkurzylam sie i pojechalam do serwisu AR w celu wymiany rozrzadu bo juz nie wiem dokad sie udac,a oni mi krzykneli 650zl. Nie wiem czy to takie sa ceny czy tylko u nich .Ja pasek kupilam juz firmy Gates za niecala stowke, to reszta kosztuje tyle kasy?

Użytkownik Ogier Avatar REIJO-AR155
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    166 3.0 V6 24V - poprzednio była AR 155 2.0 TS 16V
    Czas spędzony na forum
    13 d 5 h 31 m

Domyślnie

Niestety wymiana rozrządu to nie łatwa sprawa- w V6 tym bardziej- we Wrocławiu nie w ASO też kosztuje 600 zł. Pytałem na prośbę kolegi z forum...

Sysio166
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał andzia
    Ale powiem ci ze ja naprawde juz zglupialam wtedy wysylali mnie na chodecka ...
    Bo to przecież dobrzy fumfle. O Arkuszowej słyszałem różne opinie, wiekszość dobrych ale do tanich oni raczej nie należą podobno. Gdyby nie to, że to znajomki Marianoitaliano pewnie bym do nich mimo to jeździł. Paweł bardzo chciałby podłączyć sie pod ich renomę, ale nie wróżę mu nic dobrego z takim podejściem do klienta i do roboty.

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

paweł maruniak nysa

ola car company opinie

mechanik alfa romeo

polecany serwis alfy romeo w warszawie

batex pol opinie

twardowski alfa opinie

auto-service alfa opinie

alfa romeo serwis gdańsk

pawel maruniak

autokielak opinie

sklep z częściami samochodowymi żukowo u dziadka

serwis alfa romeo dąbrowa górnicza

regeneracja pomp wspomagania warszawa myśliborska

henryk i bernard kotowicz s.c

elteam łódż

robert soczewska

batexpol opinie

geometria zasuwik piaseczno opinie

alfa serwis opinie

gp nysa opinie

dobrzy mechanicy samochodowi żukowo

alfa romeo serwis łódź

jak znalesc dobry warsztat samochodowy w szczecinku

geometria warszawa gdzie alfa romeo

aso twardowski opinie

dobry serwis fiata łódź

geometria kół warszawa wal miedzeszynski

posty o mechanikach w żywcu

kto poleci dobrego mechanika samochodowego ze szczecinka

sklep motoryzacyjny u dziadka żukowo

alfa boltowicz forum opinie

mechanik alfy łódz

gp nysa serwis

mechanik kutno alfa

płock mechanik tanigeometria piaseczno polecamturbiny szczecinek opiniemyśliborska 24 forumnieautoryzowany serwis fiat łódźlancia okrzeszyn 4auto-serwis alfa opiniestaniewicka myjnia elektryk warszawa duchnickamechanika fiata brwinówlegionowo tłumiki kwaśniewskimechanik alfa ochotaelektryk samochodowy pruszczu gdansk janusz tchorzewskiimdobry warsztat biała podlaska forastrefa serwisowa kraków opiniegzie sie udać do dobrego mechanika w gdańsku opiniejak wyglada salon afy boltowiczżyła alfa serwis opinie604 211 453 regeneracja pompWarszawa warsztat elektr.Duchnickaserwis rudno 22amechanik alfa romeo łódźeco tech regulska opiniefiat lublin nieautoryzowanyalfa rome mechanikgeometria ul arkuszowaopinie o warsztacie gazu na chodeckiej 1deuromot rybnik serwis opiniegdzie komputerowa geometria kół płockDOBRY WARSZTAT W MIŃSKU MAZauto elektryk przasnyska duchnickaelektryk przasnyskabatex pol forumalfa romeo auto service szarych szeregówtomasz twardowski aso alfa holicywarsztat samochodowy alfy romeo i bielsko biała ul bielskaopinie bołtowicz serwisauto-serwis marcin mateńkosklep motoryzacyjny żukowo u dziadkaserwis alfa gdansk cenystaniewicka regeneracja pomp wspomaganiaalfa romeo gdańsk częścimotycz części używaneelteam łódźnajlepszy serwis alfa walbrzychserwis fiata lublin662579720 alfamechanika alfa romeo lodzwarsztat alfa romeo wał międzeszyńskimikulec auto serwisregeneracja pompy wspomagania warszawa staniewickaserwis fiata gdansk naprawaalfa rybniku serwisgeometria aso alfa twardowskiturbo serwis szczecinek opiniestaniewicka regeneracja wspomaganiaboltowicz forumstaniewicka naprawa pompy wspomaganiaopinia o elteam łódźwarsztat tomka seligielektryka samochodowa ul staniewicka mercedestani warsztat alfa romeo łódźnajlepszy mechanik brwinówgdzie można ustawić zbierzność w warszawie taniomechanik alfa d gorniczaserwisowac auto knurow forum

Zakładki

Uprawnienia