Strona 1 z 29 1234567891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 287
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Forum ogólne o Alfa Romeo - Ogólne rozmowy na temat Alfa Romeo i podzespołów, kiedy dyskusja nie dotyczy żadnego konkretnego modelu. Rozmowy natury filozoficznej, sprzedaż, informacje, decyzje kierownictwa marki.
    Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar Tuti
    Mieszka w
    SZA/KSU itp :P
    Auto
    Prawie S600 :D Kiedyś 145
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    32 d 20 h 9 m

Domyślnie Sprawdzeni mechanicy/serwisy

W tym temacie wpisujcie namiary na mechanikow u ktorych zostawiacie Wasze Alfy, co w nich zrobili, ile sobie zawolali i czy byly jakies problemy.

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Menefreghista Romeo Avatar piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.
    Czas spędzony na forum
    8 d 3 h 9 m

Domyślnie servis fiata

ja tez po wizycie w serwisie/ na szczescie juz nim nie sa ale logo alfy i fiata pozostalo pewnie licza na jeleni/ w lublinie na malgiewskiej nikomu bym nie polecal naprawy. co prawda czesci sa nawet nie drogie i czas oczekiwania dosc krotki ok 2dni na czesc sprowadzana z bielska bialej lub ok 2tyg z wloch. panowie mechanicy powiedzieli mi ze mam egzotyczny samochod hihi naprawde tych slow uzyl. :mrgreen:

Menefreghista Romeo Avatar piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.
    Czas spędzony na forum
    8 d 3 h 9 m

Domyślnie v6

spisuje sie jak to kobitka czasem kaprysi a to kup jej nowe oponki a to wymien olej i takie tam babskie kaprysy .a tak na serio to jest ok.smigam juz na niej 20000 km na gazie pali mi ok 13 l na trasie na dobrym gazie a 15 w stacjach innych niz markowe. jak sie krece tu i tam to 15 do 17. a noge mam ciezka . wymienilem jedna koncowke i klocki z tylu. juz powoli odczuwam brak mocy i zastanawiam sie nad czyms mocniejszym .moze jakis swap z silnikiem 3l 24v .nigdy nie sadzilem ze po polskim 125p ktory mnie skutecznie wyleczyl na 18 lat z wloszczyzny kiedykolwiek bede jezdzil alfa i marzyl o kupnie nastepnej. pozdrowienia. ps. szkoda ze nie mozna kupic ksiazki z seri ,,sam naprawiam alfe 155,, lubie grzebac w samochodach a jak patrze na posty kolegow co fachmani potrafia zepsuc w naszych niuniach to by byla jak znalazl. hihi ostatnio taki fachman mowi ,,panie trza zawory ustawiac bo klepia.,, no to pytam szwagra znasz kogos kto moze to zrobic ? odp.mam kolesia co ma warsztat ,jedziemy a fachman sie smieje ,, gdzie klepia?,, okazalo sie ze jak on jezdzil alfa to ja jeszcze w podstawowce bylem. mial w 78 alfe z tylnym napedem 2l. swiat jest maly a wielbicieli alf sporo.

KER 156
    Gość

Domyślnie

Popieram opinię Radka155 na temat nieistniejącego już serwisu Fiata/Alfy w Opolu (chyba Ropoko czy jakoś tak). Co prawda nie jestem z Opola ale teściu korzystał z ich usług. Pełna lipa. Dobrze że splajtowli. A zresztą każdy Serwis Fiata/Alfy staram się omijać z daleka. Jeżdze do nich w ostateczności.

ViP Romeo Pokaż na mapie Avatar Rafał
    Mieszka w
    Kozy k/Bielsko-Biała
    Auto
    AR164 3.0v6 24v Q4+AR164 3.0v6 24v Super+ GTV 3.0 V6 24V lusso + galaxy 2.8vr6 by Alfa Romeo
    Czas spędzony na forum
    14 d 8 h 22 m

Domyślnie

Tylne zawiecho - elementy gumowe- 220 zł cała robota - mój mech polecam Bielsko Biała
    a i to razem ze zbieżnością!!

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Szczecinek
    Auto
    Stilo 1,9
    Czas spędzony na forum
    10 h 8 m

Domyślnie

Polecam serwis Fiat - Szczecinek (obok statoil) -naprawa skrzyni(wymiana łozysk) + wymiana łozyska i piasty w kole +wymiana sprzęgła(sprzęgło sam kupiłem) za resztę tzn. części + robocizna 1200zł

I oczywiście p.Heniu z garażu, ostatnio serwisujący mi autko (tani i solidny chłop. 5 lat pracował we włoszech jako mechanik więc zna sie na rzeczy)

ViP Romeo Avatar rigobert
    Mieszka w
    SB oraz WI
    Auto
    145 1.6TS, 147 1.6TS
    Czas spędzony na forum
    1 d 3 h 59 m

Domyślnie

Dla osób z Warszawy i okolic polecam warsztat przy ulicy Chodeckiej 1d.

Niskie ceny i fachowa obsługa. Warsztat zajmujący się wyłącznie serwisem Alfa Romeo prowadzony przez dużego fachowca.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    156SW 2003 1.9 JTDM
    Czas spędzony na forum
    2 d 20 h 19 m

Domyślnie

Cytat Napisał rigobert
    Dla osób z Warszawy i okolic polecam warsztat przy ulicy Chodeckiej 1d.

Niskie ceny i fachowa obsługa. Warsztat zajmujący się wyłącznie serwisem Alfa Romeo prowadzony przez dużego fachowca.
    Dokładnie tak jest i też polecam.
    Pozdrawiam
    Michał (p.maiki)
    Było 146 1.4 TS 97r 2006-2008, 147 1.6 TS 02r 2008-2009

webmaster007
    Gość

Domyślnie A tak sobie radzimy na pomorzu

Mechanicy:

* ASO hallera
    PTHM Auto Plus Autoryzowany Dealer FIAT i Alfa Romeo

80-416 Gdańsk, Hallera 132 tel.341-05-09, 344-72-83 fax 341-20-00

bez mojego komentarza jak dla mnie zadrodzy

* PHU Derwisz - Diagnostyka samochodowa

80-275 Gdańsk, Karłowicza 14 tel.341-53-30

(alternatywa dobre recenzje, ceny na przyzwoitym poziomie)

* Warsztat u edka w garazu
    Żukowo Bardzo sympatyczny pan z synem ktory majsterkuje w garazu i zajmuje sie mechnaika, blacharka i lakierka w swoich warunkch.
    Polecam go do takich rzeczy jak spawanie wymiana tłumików, konserwacje, wymiana końcówek drązków, łozysk i inne tego typu
    ceny bardzo okazyjne np u mnie 2 koncowki drazkow za wymiane 50zł
    kontak do mnie ja potem umowie

elektryk
    z rekomendy daevit and marcin28

Janusz Tchórzewski
    Pruszcz Gdański tel 0-58 682-20-27

Silniki sprzedaż naprawa montarz
    Autos Silniki

ul. Św.Franciszka 28
    93-479 Łódź

Tel: +48 - 042 / 6812798
    +48 - 601287327
    +48 - 607 357 956

Gazownicy
    Tylko i wyłącznie

*Magic
    http://www.magic.com.pl/

bardzo dobrze zakladaja instalacje gazowe ale oprocz tego jest to warsztat zajmujacy sie tylko i wyłacznie sportowymi samochodami ...

Sklepy motoryzacyjne

* "Dera"
    ul.Gdańska 28
    83-300 Kartuzy
    0-58-685-31-08
    Pn-Pt 8-17,30
    sob 9-14

Sklep w ktorym umieja szukac czesci dopasowac do modelu i maja pojecie, ceny ja juz mam jakis maly upus

* CZĘŚCI nowe i uzywane ALFA ROMEO I BLACHARSTWO

wysyłaja za pobraniem ceny róznie czasme taniej czasem drozej ale praktycznie wszytsko maja i na nastepny dzien w domu

* Allegro.pl
    jak kazdy wie duzo ciekawych rzeczy mozna znaleść

* http://www.doaut.pl/

*http://www.amorki.com/?p=doaut

Polecam,niektóre taniej niż na allegro

*Sklep z oponami
    http://www.netcar.pl/

Czesci uzywane do alf Tanio
    Klient ma naprawdę wszystko do Alfy Romeo (np. skrzynię biegów od 2.0 16v 156 za 400zł, ma kpl. skórzane tapicerki w kolorze bordo do 156 w super stanie za 1000zł i inne naprawdę ciekawe rzeczy. Firma mieści się w Tadziszowie pod Gliwicami.,
    nr kom. 696110191

z tych miejsc ja sie zaopatrzam

a to taka ciekawostka
    http://www.italiangaraz.pl/

johny
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał marcins737
    jeżeli chodzi o Łódź to serwis nieautoryzowany 3B ul.Puszkina 78 , wjeżdżasz z Puszkina jedziesz 50 m prosto i po prawo w bramę , tel do serwsiu 042 649 33 10
    U nich serwisuje Fiata Bravo HGT od lat..hehe a nie pomyślałem o nich.

Strona 1 z 29 1234567891011 ... OstatniOstatni

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

paweł maruniak nysa

ola car company opinie

mechanik alfa romeo

polecany serwis alfy romeo w warszawie

batex pol opinie

twardowski alfa opinie

auto-service alfa opinie

alfa romeo serwis gdańsk

pawel maruniak

autokielak opinie

sklep z częściami samochodowymi żukowo u dziadka

serwis alfa romeo dąbrowa górnicza

regeneracja pomp wspomagania warszawa myśliborska

henryk i bernard kotowicz s.c

elteam łódż

robert soczewska

batexpol opinie

geometria zasuwik piaseczno opinie

alfa serwis opinie

gp nysa opinie

dobrzy mechanicy samochodowi żukowo

alfa romeo serwis łódź

jak znalesc dobry warsztat samochodowy w szczecinku

geometria warszawa gdzie alfa romeo

aso twardowski opinie

dobry serwis fiata łódź

geometria kół warszawa wal miedzeszynski

posty o mechanikach w żywcu

kto poleci dobrego mechanika samochodowego ze szczecinka

sklep motoryzacyjny u dziadka żukowo

alfa boltowicz forum opinie

mechanik alfy łódz

gp nysa serwis

mechanik kutno alfa

płock mechanik tanigeometria piaseczno polecamturbiny szczecinek opiniemyśliborska 24 forumnieautoryzowany serwis fiat łódźlancia okrzeszyn 4auto-serwis alfa opiniestaniewicka myjnia elektryk warszawa duchnickamechanika fiata brwinówlegionowo tłumiki kwaśniewskimechanik alfa ochotaelektryk samochodowy pruszczu gdansk janusz tchorzewskiimdobry warsztat biała podlaska forastrefa serwisowa kraków opiniegzie sie udać do dobrego mechanika w gdańsku opiniejak wyglada salon afy boltowiczżyła alfa serwis opinie604 211 453 regeneracja pompWarszawa warsztat elektr.Duchnickaserwis rudno 22amechanik alfa romeo łódźeco tech regulska opiniefiat lublin nieautoryzowanyalfa rome mechanikgeometria ul arkuszowaopinie o warsztacie gazu na chodeckiej 1deuromot rybnik serwis opiniegdzie komputerowa geometria kół płockDOBRY WARSZTAT W MIŃSKU MAZauto elektryk przasnyska duchnickaelektryk przasnyskabatex pol forumalfa romeo auto service szarych szeregówtomasz twardowski aso alfa holicywarsztat samochodowy alfy romeo i bielsko biała ul bielskaopinie bołtowicz serwisauto-serwis marcin mateńkosklep motoryzacyjny żukowo u dziadkaserwis alfa gdansk cenystaniewicka regeneracja pomp wspomaganiaalfa romeo gdańsk częścimotycz części używaneelteam łódźnajlepszy serwis alfa walbrzychserwis fiata lublin662579720 alfamechanika alfa romeo lodzwarsztat alfa romeo wał międzeszyńskimikulec auto serwisregeneracja pompy wspomagania warszawa staniewickaserwis fiata gdansk naprawaalfa rybniku serwisgeometria aso alfa twardowskiturbo serwis szczecinek opiniestaniewicka regeneracja wspomaganiaboltowicz forumstaniewicka naprawa pompy wspomaganiaopinia o elteam łódźwarsztat tomka seligielektryka samochodowa ul staniewicka mercedestani warsztat alfa romeo łódźnajlepszy mechanik brwinówgdzie można ustawić zbierzność w warszawie taniomechanik alfa d gorniczaserwisowac auto knurow forum

Zakładki

Uprawnienia