Strona 23 z 29 PierwszyPierwszy ... 1314151617181920212223242526272829 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 281
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Forum ogólne o Alfa Romeo - Ogólne rozmowy na temat Alfa Romeo i podzespołów, kiedy dyskusja nie dotyczy żadnego konkretnego modelu. Rozmowy natury filozoficznej, sprzedaż, informacje, decyzje kierownictwa marki.
    Użytkownik Pirat drogowy Avatar Korek
    Mieszka w
    Warszawa (Mokotów-Bródno)
    Auto
    α 156 1.9 jtd SW 2001
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    1 d 15 h 35 m

Domyślnie

Kwestia gustu, głos nie zadowolenia zawsze będzie ja jak na razie na nic nie narzekam

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Scuderia
    Mieszka w
    Warszawa, Tarchomin
    Auto
    Alfa Romeo 33 1.7 8v 1991r, Alfa Romeo 164 3.0 V6 24v Q4 1994r
    Czas spędzony na forum
    1 d 22 h 26 m

Domyślnie

Mam szybkie pytanko - może ktoś polecić dobry (i oczywiście tani) serwis gdzie można ustawić geometrię kół w Warszawie?
    Alfa Romeo to rodzaj choroby, entuzjazm do czegoś co w podstawowej funkcji jest tylko środkiem transportu, to sposób na życie, szczególny rodzaj percepcji pojazdu wyposażonego w silnik

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Glovash
    Mieszka w
    CSW w PO
    Auto
    147 JTD 8v Rosso
    Czas spędzony na forum
    7 d 4 h 42 m

Domyślnie

zna ktoś ogarniętego mechanika z okolic Bydgoszcz - Świecie - Toruń ??

Użytkownik Romeo Avatar dakoolk
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    AR 156 SW 1.8 TS Nero Fuoco 2001 :D, Mercedes W124 200TE (sprzedam!)
    Czas spędzony na forum
    7 d 6 h 26 m

Domyślnie

Jeżeli 150 zł mieści się w definicji "taniości", to ja polecam tego jegomościa:

ZASUWIK KRZYSZTOF. KOMPUTEROWA GEOMETRIA KÓŁ

UL. KS. MARKA 20
    05-502 PIASECZNO , MAZOWIECKIE
    Telefon: (022) 7574610, 601941593
    GEO: 52.052753, 20.981664
    Raz tam zrobisz, nigdy nie pojedziesz do kogo innego. Zarezerwuj sobie czas 1,5-2,00 h. Pedant wyposażony w najlepszy możliwy sprzęt

Opis "pożyczyłem" z forum Mondeo, bo nie chce mi się ręcznie wklepywać danych
    Ale opis jak najbardziej prawdziwy - pan Krzysztof to mistrz świata w ustawianiu geometrii, chociaż ma specyficzne zdanie o niektórych markach Można podyskutować w czasie ustawiania geometrii
    Ostatnio edytowane przez dakoolk ; 17-08-2010 o 20:10

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    mińsk maz
    Auto
    ar 156 2.4 jtd sw,12.2000 175 hp novitec
    Czas spędzony na forum
    9 h 2 m

Thumbs up dobry mechanik

Witam serdecznie, jeżeli szukacie dobrego mechanika w okolicach warszawy,Mińska Mazowieckiego to polecam Roberta tel.608761628
    gość pracował 12 lat u Twardowskiego w serwisie więc na Alfach się zna...ja serwisuję tam moją 2.4 jtd SW 175 kuca, mój ojciec 2.0 TS, kumpel z motoryzacyjnego 1.9 JTD... gość wie co i jak... warsztat znajduje się w Rudnie na trasie pomiędzy Mińskiem Mazowieckim a Kołbielą

alfista155
    Gość

Domyślnie Alfa 155 2.5 td 97 r.

Witam,jestem nowy ale Alfami jeżdżę już kilka ładnych lat. Jak narazie radziłem sobie sam...do czasu. Przerobiłem 33 1.4,145 1.9 td,164 td aż znalazłem ładną,obniżona 155 2.5 td.Od kwietnia wszystko było ok,silnik trochę głośny (jak zwykle) aż do pewnego pieknego dnia gdy wziąłem się za wymianę filtra paliwa,a że dojście jest dość kłopotliwe podjechałem do ,,znajomego,, dziadka ,,Bo on ma warsztat,, (wtedy jeszcze nie wiedziałem że to alkoholik (bllisko do alfaholik...!!!) i zostawiałem Bellę na pół godziny. gdy wróciłem dumnie oświadczył że filtr wymienił,ale mamy (!!!) problem...otóż leje się woda spod głowicy (???) byłem załamany,przecież wszystko było ok...(dopiero po kilku dniach zobaczyłem,że na torxach szpilek od głowicy były świeże ślady...pacan popuścił mi głowice...stwierdził że on VM-a naprawiał nieraz i będzie ok...nawymyślał planowanie głowic,gniazda zaworowe,spawanie...rozebrał silnik,złożył (niby) wziął 1000 zł,i za twe pieniądze poszedł w ,,tango,,. Jak sie okazało pozrywał gwinty w głowicach od dźwigienek,laski wyskoczyły i .Ale ok drugi,juz normalny mechanik mi to poskładał,dorobił szpilki,przegwintował i jest już w miarę ok,ale do czego zmierzam,bo sie troszke rozpisałem. Po tym wszystkim dzieją sie dziwne rzeczy,a on już niebardzo wie gdzie szukać,otóż na zimnym silniku kopci na niebieskio,a kohtrolka świec gaśnie po 2 sek ,mimo że jest zimny. Świece grzeją jeszcze ok 15 sek po zgaśnięciu kontrolki. Gdy się rozgrzeje niby wszystko jest ok,ale to nie jest to co było...a chciałem tylko wymienić filtr... czy ktoś mógłby mi pomóc lub coś doradzić... mój nr tel 696319344 dostęp do netu mam tylko w pracy,także gdybym nie odpisywał tzn że mnie nie ma .Z góry dziękuję.

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Mysłowice
    Auto
    Alfa Romeo 155 1.8 ts ar67
    Czas spędzony na forum
    1 h 4 m

Domyślnie zakup uszczelek

Gdzie można kupić komplet uszczelek na głowice do silnika 1.8 ts ar 67 silnik na łańcuchach? okolice Katowic

Użytkownik Embrion Avatar Dragonix007
    Mieszka w
    Kaścierzyna
    Auto
    Alfa romeo 156 2.4 JTD 99r
    Czas spędzony na forum
    27 m

Domyślnie przełącznik kolizyjny ktoś coś wie???

Witam wszystkich
    Słuchajcie mam taki jeden problem z moją alfą 156 dwa tygodnie temu wjechałem przypadkiem w dużą dziurę i nagle alfa mi zgasła!!
    i nic nie mogłem zrobić a zaświeciła mi sie kontrolka od wtrysków
    A miesiąc temu miałem wymieniane wtryski no i dziwne to było
    ale zacholowałem alfe do tego samego warsztatu specjalizującego sie we wtryskach!!
    no i wtryski ze prąd nie dochodzi do pompki paliwa no i podłączyli mi osobno zasilanie no i mówią że to musi być jakiś przełącznik kolizyjny!!!!

czy może ktoś wie gdzie mam tego szukać w alfie???
    proszę o pomoc
    pozdrawiam Dragonix007

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Mysłowice
    Auto
    Alfa Romeo 155 1.8 ts ar67
    Czas spędzony na forum
    1 h 4 m

Domyślnie

Zobacz pod siedzeniem kierowcy albo tak jak w Palio za pedałem sprzęgła.

Użytkownik Embrion Avatar Dragonix007
    Mieszka w
    Kaścierzyna
    Auto
    Alfa romeo 156 2.4 JTD 99r
    Czas spędzony na forum
    27 m

Domyślnie

Wielkie dzięki za pomoc no powinno być pod siedzniem

pozdrawiam

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

alfa romeo mechanik

autokielak

opinie maurniak auto serwis

maruniak

www. geometria zasuwik.pl

opinie o autokielak

autokielak opinie

alfa romeo auto service mikulec

elektryk duchnicka

forum moto test zabrze

SERWIS ALFA ROMEO BIELSKO-BIAŁA

staniewicka 20 opinie

geometria piaseczno

serwis alfa romeo bielsko biała

serwis alfa romeo łódź

adamex maglownice

auto elektryk duchnicka warszawa

twardowski alfa opinieceny w serwisie alfa romeo gdanskmikulecwal miedzeszynski mechanika wulkanizacjapaweł mikulec autoserwiswal miedzeszynski mechanik domowyserwis alfa romeo gdańskmaglownice adamex

Tagi dla tego tematu

Zakładki

Uprawnienia