Mam szybkie pytanko - może ktoś polecić dobry (i oczywiście tani) serwis gdzie można ustawić geometrię kół w Warszawie?
Kwestia gustu, głos nie zadowolenia zawsze będzieja jak na razie na nic nie narzekam
Mam szybkie pytanko - może ktoś polecić dobry (i oczywiście tani) serwis gdzie można ustawić geometrię kół w Warszawie?
Alfa Romeo to rodzaj choroby, entuzjazm do czegoś co w podstawowej funkcji jest tylko środkiem transportu, to sposób na życie, szczególny rodzaj percepcji pojazdu wyposażonego w silnik
zna ktoś ogarniętego mechanika z okolic Bydgoszcz - Świecie - Toruń ??
Jeżeli 150 zł mieści się w definicji "taniości", to ja polecam tego jegomościa:
ZASUWIK KRZYSZTOF. KOMPUTEROWA GEOMETRIA KÓŁ
UL. KS. MARKA 20
05-502 PIASECZNO , MAZOWIECKIE
Telefon: (022) 7574610, 601941593
GEO: 52.052753, 20.981664
Raz tam zrobisz, nigdy nie pojedziesz do kogo innego. Zarezerwuj sobie czas 1,5-2,00 h. Pedant wyposażony w najlepszy możliwy sprzęt
Opis "pożyczyłem" z forum Mondeo, bo nie chce mi się ręcznie wklepywać danych
Ale opis jak najbardziej prawdziwy - pan Krzysztof to mistrz świata w ustawianiu geometrii, chociaż ma specyficzne zdanie o niektórych markachMożna podyskutować w czasie ustawiania geometrii
![]()
Ostatnio edytowane przez dakoolk ; 17-08-2010 o 20:10
Witam serdecznie, jeżeli szukacie dobrego mechanika w okolicach warszawy,Mińska Mazowieckiego to polecam Roberta tel.608761628
gość pracował 12 lat u Twardowskiego w serwisie więc na Alfach się zna...ja serwisuję tam moją 2.4 jtd SW 175 kuca, mój ojciec 2.0 TS, kumpel z motoryzacyjnego 1.9 JTD... gość wie co i jak... warsztat znajduje się w Rudnie na trasie pomiędzy Mińskiem Mazowieckim a Kołbielą
Witam,jestem nowy ale Alfami jeżdżę już kilka ładnych lat. Jak narazie radziłem sobie sam...do czasu. Przerobiłem 33 1.4,145 1.9 td,164 td aż znalazłem ładną,obniżona 155 2.5 td.Od kwietnia wszystko było ok,silnik trochę głośny (jak zwykle)aż do pewnego pieknego dnia gdy wziąłem się za wymianę filtra paliwa,a że dojście jest dość kłopotliwe podjechałem do ,,znajomego,, dziadka ,,Bo on ma warsztat,, (wtedy jeszcze nie wiedziałem że to alkoholik (bllisko do alfaholik...!!!) i zostawiałem Bellę na pół godziny. gdy wróciłem dumnie oświadczył że filtr wymienił,ale mamy (!!!) problem...otóż leje się woda spod głowicy (???) byłem załamany,przecież wszystko było ok...(dopiero po kilku dniach zobaczyłem,że na torxach szpilek od głowicy były świeże ślady...pacan popuścił mi głowice...stwierdził że on VM-a naprawiał nieraz i będzie ok...nawymyślał planowanie głowic,gniazda zaworowe,spawanie...rozebrał silnik,złożył (niby) wziął 1000 zł,i za twe pieniądze poszedł w ,,tango,,. Jak sie okazało pozrywał gwinty w głowicach od dźwigienek,laski wyskoczyły i
.Ale ok drugi,juz normalny mechanik mi to poskładał,dorobił szpilki,przegwintował i jest już w miarę ok,ale do czego zmierzam,bo sie troszke rozpisałem. Po tym wszystkim dzieją sie dziwne rzeczy,a on już niebardzo wie gdzie szukać,otóż na zimnym silniku kopci na niebieskio,a kohtrolka świec gaśnie po 2 sek ,mimo że jest zimny. Świece grzeją jeszcze ok 15 sek po zgaśnięciu kontrolki. Gdy się rozgrzeje niby wszystko jest ok,ale to nie jest to co było...a chciałem tylko wymienić filtr...
czy ktoś mógłby mi pomóc lub coś doradzić... mój nr tel 696319344 dostęp do netu mam tylko w pracy,także gdybym nie odpisywał tzn że mnie nie ma .Z góry dziękuję.
Witam wszystkich
Słuchajcie mam taki jeden problem z moją alfą 156 dwa tygodnie temu wjechałem przypadkiem w dużą dziurę i nagle alfa mi zgasła!!
i nic nie mogłem zrobić a zaświeciła mi sie kontrolka od wtrysków
A miesiąc temu miałem wymieniane wtryski no i dziwne to było
ale zacholowałem alfe do tego samego warsztatu specjalizującego sie we wtryskach!!
no i wtryski ze prąd nie dochodzi do pompki paliwa no i podłączyli mi osobno zasilanie no i mówią że to musi być jakiś przełącznik kolizyjny!!!!
czy może ktoś wie gdzie mam tego szukać w alfie???
proszę o pomoc
pozdrawiam Dragonix007
Zobacz pod siedzeniem kierowcy albo tak jak w Palio za pedałem sprzęgła.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki