Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Forum ogólne o Alfa Romeo - Ogólne rozmowy na temat Alfa Romeo i podzespołów, kiedy dyskusja nie dotyczy żadnego konkretnego modelu. Rozmowy natury filozoficznej, sprzedaż, informacje, decyzje kierownictwa marki.
Użytkownik Maniak resoraków
Jakie kosmetyki na zimę?
Witam.
Idzie zima i zastanawiam się nad doborem kosmetyków do auta, cobym się nie znalazł w sytuacji, że auto po kilku godzinach na mrozie protestuje obrażone i nie chce mnie wpuścić do środka. Czym smarować zamki, żeby nie zamarzły? A jak już uda się im zamarznąć to jaki odmrażacz zastosować? Czym smarować uszczelki? Odmrażacz do szyb coś daje?
Pewnie nie jest to wszystko jedno jakie kosmetyki się kupi, dlatego pytam, co polecić możecie z dziedziny kosmetyków do auta stricte zimowych?
Pozdrawiam.
Użytkownik Romeo

Do uszczelek najlepszym rozwiązaniem bedzie silikon w sprayu - stosowanie przed zimą i w czasie zimy zapobiegawczo, ale jedna uwaga uszczelki przed spsikaniem powinny byc wyczyszczone. Pare lat to stosuje i nigdy mnie to nie zawiodło, nawet poprzedniej zimy, gdy temp, spadła do -32st.C
156SW 1.9jtd 116km 02r. - jest
156 sedan 1.9jtd 116km 01r. - była
Użytkownik Alfa i Omega

Ja używam gadżetów z Bernera znajdziesz tam zarówno sylikon w sprayu do uszczelek od drzwi jak i smar którymi zabezpieczysz zamki. Używam również innej chemii tej marki i jestem bardzo zadowolony.
Polecam
www.berner.pl
Katalog
http://www.berner.pl/cps/berner/pl-p...z01_Chemia.pdf
Na allegro też znajdziesz.
Użytkownik Pirat drogowy

Jak wg was najlepiej zabezpieczyć lakier na zimę? Dodam, że auto jest nowe, kolor czarny. Polecacie jakieś środki, woski, pasty etc?
-
Użytkownik Rowerzysta

Dokładnie, taki zwykły auchanowski w moim przypadku odmrażacz do szyb daje rade wystarczająco. Psikne tym na całą szybe, 30 sek, to akurat wsiąde do auta i zanim odpale moge już jechać... 10zł kosztuje jeden, a na całą zime mi starczą dwa.
Użytkownik Alfa i Omega

Napisał
Geordie 
Jak wg was najlepiej zabezpieczyć lakier na zimę? Dodam, że auto jest nowe,
kolor czarny. Polecacie jakieś środki, woski, pasty etc?
Ja osobiście używam pasty Turtle extreme.
http://allegro.pl/turtle-wax-extreme...859182233.html
jest to wosk zabezpieczający lakier. Bardzo wydajny. Nadaje piękny połysk i głęboko zabezpiecza lakier.
Cena w miarę wysoka ale jest bardzo wydajny.
Użytkownik Alfa i Omega

Napisał
Geordie 
Jak wg was najlepiej zabezpieczyć lakier na zimę? Dodam, że auto jest nowe,
kolor czarny. Polecacie jakieś środki, woski, pasty etc?
z wosków na zimę poleciłbym COLI
http://www.all4auto.pl/collinite-no-...ieru-p187.html
cena/jakość/trwałość jest bdb wyborem
Kto używał/używa wie o czym mówie
Użytkownik Romeo

Ja właśnie w sobotę zapodałem sobie warstwę wosku Colli 845.
Użytkownik Pirat drogowy
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
czym smarować uszczelki w samochodzie
, czym smarować uszczelki w samochodzie zimą
, czym posmarowac uszczelki na zime
, dobre na mruz zeby drzwi nie zamarzały
, jakie kosmetyki na zimę
, czym posmarowac uszczelki w samochodzie na zime
, dlaczego zamarzaja szyby w samochodzieczym smarowac
, czym smarowac uszczelki w samochodzie
, woski samochodowe na zime
, czym smarować zamki żeby nie zamarzały
, smarowanie szyb przed mrozem
, czym smarować uszczelki samochodowe
, jaki srodek aby auto nie zamarzło
, czym smarowac uszczelki na zime
, czym smarowac szyby zeby nie zamarzaly
, czym smarować uszczelki drzwi zimą
, do smarowania uszczelek aby nie zamarzły, uszczelki samochodowe zamarzly, czy alaska z k2 szkodzi lakierowi, czym nasmarować uszczelki w drzwiacxh samochodu przed mrozem, jak smarować zamki nazime samochodowe, czym posmarowac drzwi w samochodzie zeby nie zamarzly, auto smarowanie uszczelek, zamarzające uszczelki w samochodzie, gdy zamarzna drzwi w aucie z powodu oblodzenia uszczelekTagi dla tego tematu
Uprawnienia