Witam!
Od niedawna jestem kierowcą cudnej 147-ki.
Mam radio firmowe z CD, chcę je dostroić do nadajnika/transmitera z nawigacji (BLOW 70iBT), żeby komunikaty było słychać w głośnikach samochodu.
Nie mam problemu w przypadku radia domowego, w którym mogę ręcznie ustalić wartość częstotliwości. Radio w mojej Ślicznej niestety ustala częstotliwość automatycznie i nie łapie wartości wpisywanych w nawigacji.
Znalazłem na forum kilka postów na temat używania transmiterów, więc nie wiem, dlaczego akurat moje radio jest takie "nieczułe"?
Miło będzie jak podrzucicie jakieś tropy do uporania się z tą kwestią.
Halil
Ostatnio edytowane przez Halil ; 22-10-2011 o 21:12

Po prostu zrób wyszukiwanie manualne, a nie automatyczne i już.
Halil thanked for this post

Ostatnio edytowane przez Halil ; 22-10-2011 o 23:32
przytrzymaj na chwilę klawisz do przeszukiwania i powinno się przestawić na manual, albo w opcjach można sobie to wybrać manual albo auto
co 0,05 MHz
verdebiancorosso

Niestety przytrzymywanie klawisza nie przynosi skutku. Wiesz moze jak wybrac opcje "manual", bo grzebie, szukam i nic
Halil
Nie tak to robicie. Po prostu trzeba wyłączyć RDS. A robi się to poprzez przytrzymanie przycisku AF (Alternative Frequency), tak długo aż symbol AF zniknie z wyświetlacza pojawi się nawet dźwięk.
Ściągnij sobie instrukcje do radia, jesli uznasz, że ci się przyda http://aftersales.fiat.com/ELUM/main...giaID=&annoID=
Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.

Udało się! Faktycznie przytrzymanie AF pozwala na manualne ustawianie częstotliwości. Wszystko działa jak należy.
Dzięki za pomoc!
Halil
no i pięknieteraz się pochwal, czy działa, to chciałeś
verdebiancorosso
czasem fajnie usłyszeć, że komuś coś działa![]()
verdebiancorosso
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki