chciałbym wymienić tylne sprężyny, bo się lekko 'ubiły' i zawieszenie straciło nieco na właściwościach
wie ktoś może, gdzie uderzyć po takie części? w hurtowniach typu IC, iParts itp nie mają
zależałoby mi na normalnych sprężynach, bez obnizania czy utwardzania
w firmach zajmujących się sprężynami jak powiem Gtv, to tylko stękają
będę wdzięczny za wskazówki
verdebiancorosso

Hmmm , szczerze?
Co do sprężyn to jak nie masz pękniętych to cudów nie będziesz miał jak wymienisz na nowe .
Już jeden na forum wymienił i o du* roszczasc efekt mizerny więc szkoda kasy.
Co gdzie kupić? idz do normalnego sklepu z częściami Fiata to Ci sprowadząa może jeszcze taniej bo z Fiata podejdą .
auto siedzi nisko i kąty pochylenia kół mam za duże, dlatego muszę coś z tym zrobić, a naciągać nie ma sensu, bo to na rok wystarczy i znów to samo będzie
verdebiancorosso

a tulejki wszystkie ok ?? bo może tu wina siedzi jesli chodzi o minusy w kołach w mojej Gtv miałem problem z prawym kołem w jednym czasie wymieniłem sprezyny z serii na sportowe i wymieniłem tulejki i auto mimo sportowych sprężyn ładnie stało prosto
polecam jechac na dobre szarpaki
u mnie mozesz miec takie kayaby na zamowieniew dobrym koszcie
zapraszam na priv
lub monroe ta sama zasada
ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam
http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html
zawieszenie było zrobione miesiąc po zakupie samochodu, czyli w kwietniu i pochylenie sięzmniejszyło, bo dolne wahacze były rozjechane i do tego zbieżność była zbyt duża
obecnie sprawdziłem podnosząc nieco auto na podnośniku, że koła ustawiają się bardziej do pionu i po wymianie sprężyn będę mógł zrobić potem całe geo od początku, do końca, z przodu i z tyłu
wielowahaczowe w Gtv jest tak zrobione, że kiedy karoseria 'siada', pochylenie rośnie, przy przechyłach bocznych pochylenie względem nawierzchni zmienia się wtedy nieznacznie i przyczepność jest zachowana
verdebiancorosso

Wymiana sprężyn pomogła?![]()
Moje spełnione marzenie -> Alfa Romeo Gtv
2.0 TS 150KM'96
BLU ATOLLO
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki