Hej,
Mam małe pytanko odnosnie sprawdzenia historii serwisowania alfy w niemczech. Zakładamy, że mamy alfe 156 sprowadzoną z Niemiec od pierwszego własciciela, serwisowaną w ASO do końca, przynajmniej wg. książkiSą tam wpisy, pieczątki i podpisy tylko jednego serwisu ALFY ROMEO, tam gdzie została zakupiona.
Czy jest jakaś możliwosc sprawdzenia jakiejkolwiek informacji o danym wozie?
tak, pojechać do tego serwisu i poprosić o historię napraw u nich
verdebiancorosso
to nie był żart
podjedź do najbliższej ASO i spytaj, a gdyby nie mieli dostępu lub nie byłoby takiej bazy danych, to zostaje moja poprzednia wypowiedź
![]()
verdebiancorosso
Alfa ma ogólniedostępną bazę danych. To znaczy, że mają do niej dostęp również polskie serwisy. Działa ona od ok. 5 lat, czyli starsze naprawy nie będą rejestrowane.

Możesz też spróbować tam zadzwonić i popytać, może Ci chociaż przebieg potwierdzą.
moj ojciec z londynu po numerze VIN sprawdzil auto i wyszlo- zgodnie z prawda kto i gdzie go nabyl itda sprawdzal bo chcial cos mi dokupic i musial znac VIN
![]()
If you just let me I'll find a way
To ease your mind and for you to stay
And I will untie all the ropes
It's hard for me but believe me, I'm trying.
w takim razie w serwisie alfy na 1go sierpnia trafilem na bardzo niedouczonego Pana ktory stwierdzil, iz takiej bazy niestety ale nie ma
Mi się udało uzyskać takowe informacje mailowo - ku mojemu zdziwieniu [bo do końca nie wierzyłem iż ktoś mi odpowie] otrzymałem plik excela z tabelka co i kiedy było robione.
Jedyna przeszkoda to iż było to ASO z Belgii i wsio po ichniemu - ale od czego jest google translator.
To jak taki email napisac do niemieckiego ASO w którym bryka była serwisowana? Ktoś ma gotowca? Z niemieckim u mnie raczej słabo.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki