Koledzy mechanicy! Utknąłem dzisiaj w Warszawie swoją Bellą. Świeci (miga) się kontrolka skrzyni biegów i nie można nią jechać. Daje się odpalić, ale nie reaguje na drążek zmiany biegów ani +/- na kierownicy. Brak typowego dźwięku uruchomienia pompy ciśnienia podczas otwierania drzwi. Tuż przed zaparkowaniem miałem objaw braku biegów parzystych, ale zbagatelizowałem go, bo po chwili wszystko działało normalnie. Sprawdziłem płyn w instalacji - jest.
Pracuję doraźnie w stolicy, jestem tu przez 3 dni w tygodniu, chcę wracać w czwartek, a auto stoi w miejscu publicznym unieruchomione.
Jeśli ktoś może mi pomóc podaję tel: 515 143 500.
Ostatnio edytowane przez fiergloo ; 30-11-2011 o 07:21 Powód: sprecyzowanie tematu, normalnie za to jest ostrzeżenie, ale ze względu na staż daruję.
moondee thanked for this post

zadzwonione, dzięki

Nie przeczytałeś kolegoAuto da się odpalić, wciągnięcie na lawetę auta na luzie to też nie problem. Na pozostawione na biegu też są metody - patrz na usuwanie aut pozostawionych na zakazie parkowania. Auto jest już w serwisie, dzięki za pomoc.

Jonasz, można ale wolno i na krótkim odcinku żeby oleju w skrzyni nie zagotować.
Ośmiozaworowy TS opakowany w najszybszy kolor
"Make a car more powerful and it goes faster accelerating in a straight line. Make it lighter and it goes faster everywhere.", Colin Chapman.
Zagłosuj na mnie w "Stypendium z wyboru" i pomóż mi w unikatowym swapie!
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
Alfa Romeo 145 (jeszcze) 1.4 TS 16V 2000r - Moja Funia
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki