Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Forum ogólne o Alfa Romeo - Ogólne rozmowy na temat Alfa Romeo i podzespołów, kiedy dyskusja nie dotyczy żadnego konkretnego modelu. Rozmowy natury filozoficznej, sprzedaż, informacje, decyzje kierownictwa marki.
    Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar kudlaty_bytom
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Alfa Romeo Gtv 2.0 TS
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    9 d 17 h 13 m

Wink jaki alarm do starej alfy? :P

po długich poszukiwaniach i dopytywaniach dowiedziałem się, że nie będę mógł używać alarmu fabrycznego, do którego nie posiadam pilota i nie będzie możliwe jego 'odtworzenie'

pytam zatem znawców tematu, jaki alarm polecacie do jeszcze niepełnoletniej Gtv? wybór na rynku jest spory i można tak siedzieć i się zastanawiać i nic nie wybrać
    zasięg pilotów nie musi być porażający i sięgać kilometra, w końcu jakieś 5 metrów starczy, byle działało dobrze i robiło dużo larma jak ktoś się dobierze

verdebiancorosso

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bochnia
    Auto
    jeździło się alfa romeo 33, silnik 1,7 boxer, jeździ się alfa romeo 146, silnik 1,4 ts
    Czas spędzony na forum
    9 d 5 h 11 m

Domyślnie

Centurion Xabre, ja mam taki w swojej, jak jest dobrze podłączony działa wyśmienicie (sam przerabiałem cały, bo poprzedni właściciel spartoczył robotę )

Użytkownik Romeo Avatar GrzesiuŻar
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    Alfa Romeo 155 1.8 16v 140KM + podtlenek ^^
    Czas spędzony na forum
    4 d 23 h 23 m

Domyślnie

Alarm do Alfy... hmmm? Widziałeś kiedyś złodzieja, który mowił: słuchaj stary stała tam taka zajebi** GTV'ka, łupniemy ją szybko i szybko się sprzeda... (sorki za OT. musiałem.. )

Jak masz dobrego elektryka to każdy wynalazek a allegro podłączy, jak partacza to każdy spartoli. Na pewno odradzam zabawki z tymi pilotami, co dzwonią i wskazują co się dzieje w aucie - można oszaleć - znajomy to zamontował...

AR 146ti 2.0 16v '96- moja EX Bella
    AR 155 1.8 16v + podtlenek LPG '97 - obecnie mnie cieszy
    AR 159 SW 1.9 JTDm/ AR 166 2.4 JTD - w tym roku mam nadzieję że będzie jedna z tych

Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Alfa Romeo Gtv 2.0 TS
    Czas spędzony na forum
    9 d 17 h 13 m

Domyślnie

obym nigdy nie słyszał i nie doświadczył

te 'zabawki' z pilotami z wyświetlaczami LCD kuszą ceną, ale im więcej bajerów, to więcej powodów, by się popsuć wspomniany wyżej Centurion ma taki pilot z powiadamianiem, ale bez wyświetlacza
    szukam czegoś z możliwością otwierania bagażnika z pilota i chętnie podłączyłbym to tak, by na włączonym zapłonie działało, bo jak wiadomo w Gtv nie da się otworzyć kufra na pracującym silniku chyba, że ma się drugi klucz

verdebiancorosso

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bochnia
    Auto
    jeździło się alfa romeo 33, silnik 1,7 boxer, jeździ się alfa romeo 146, silnik 1,4 ts
    Czas spędzony na forum
    9 d 5 h 11 m

Domyślnie

no można by zamontować siłowniczek do klapy (taki działający w jedną stronę i 7 kg uciągu) razem z okablowaniem i potrzebnymi rzeczami do montażu na alledrogo można wyrwać za 50 zł z przesyłką. A co do alarmu można się zastanowić po prostu nad sterownikiem zamka centralnego z pilocika (plus wyjście na bagażnik) a do tego można jakieś szmery bajery dorzucić (odcięcia dopływu paliwa + syrena + czujnik uderzeniowy i wiele innych) tak że jeżeli masz zamiar montować alarm, bez jakiś lepszych bajerów to można coś złożyć za 150-200 zł oczywiście licząc z siłownikiem do klapy bagażnika. Tylko żeby ktoś umiał to dobrze podpiąć, albo samemu się pobawić. Jakby co mogę coś podpowiedzieć na PW
    Ostatnio edytowane przez micrus ; 02-12-2011 o 15:07

Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Alfa Romeo Gtv 2.0 TS
    Czas spędzony na forum
    9 d 17 h 13 m

Domyślnie

siłownika nie trzeba, bo bagażnik jest elektrycznie otwierany, ale ma blokadę po włączeniu zapłonu, więc i tak trzeba zgasić silnik

verdebiancorosso

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bochnia
    Auto
    Czas spędzony na forum
    9 d 5 h 11 m

Domyślnie

aha to nie wiedziałem myślałem że jest tak samo jak w 145 ale na pewno da się zrobić obejście tylko trzeba widzieć gdzie pogrzebać

Użytkownik Embrion Avatar JABBY
    Mieszka w
    RADZYMIN
    Auto
    ALFA ROMEO 155 1.8 T.S. SPORT 1993r
    Czas spędzony na forum
    15 h 16 m

Domyślnie

Witam ja do swojej 155 kupiłem na allegro zestaw za 60zł (alarm,syrena,odcięcie pompy,czujnik wstrząsu) i jestem zadowolony
    Metalowe piloty,dobry zasięg czyli dobry za małą kase i rozpiska do konkretnego autka dosyła

---------- Post added at 12:05 ---------- Previous post was at 12:01 ----------

Witam ja do swojej 155 kupiłem na allegro zestaw za 60zł (alarm,syrena,odcięcie pompy,czujnik wstrząsu) i jestem zadowolony
    Metalowe piloty,dobry zasięg czyli dobry za małą kase i rozpiska do konkretnego autka dosyła http://moto.allegro.pl/alarm-samocho...970012560.html

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)