po długich poszukiwaniach i dopytywaniach dowiedziałem się, że nie będę mógł używać alarmu fabrycznego, do którego nie posiadam pilota i nie będzie możliwe jego 'odtworzenie'
pytam zatem znawców tematu, jaki alarm polecacie do jeszcze niepełnoletniej Gtv? wybór na rynku jest spory i można tak siedzieć i się zastanawiać i nic nie wybrać
zasięg pilotów nie musi być porażający i sięgać kilometra, w końcu jakieś 5 metrów starczy, byle działało dobrze i robiło dużo larma jak ktoś się dobierze![]()
verdebiancorosso
Centurion Xabre, ja mam taki w swojej, jak jest dobrze podłączony działa wyśmienicie (sam przerabiałem cały, bo poprzedni właściciel spartoczył robotę)
Alarm do Alfy... hmmm?Widziałeś kiedyś złodzieja, który mowił: słuchaj stary stała tam taka zajebi** GTV'ka, łupniemy ją szybko i szybko się sprzeda...
(sorki za OT. musiałem..
)
Jak masz dobrego elektryka to każdy wynalazek a allegro podłączy, jak partacza to każdy spartoli. Na pewno odradzam zabawki z tymi pilotami, co dzwonią i wskazują co się dzieje w aucie - można oszaleć - znajomy to zamontował...
AR 146ti 2.0 16v '96- moja EX Bella
AR 155 1.8 16v + podtlenek LPG '97 - obecnie mnie cieszy
AR 159 SW 1.9 JTDm/ AR 166 2.4 JTD - w tym roku mam nadzieję że będzie jedna z tych
obym nigdy nie słyszał i nie doświadczył
te 'zabawki' z pilotami z wyświetlaczami LCD kuszą ceną, ale im więcej bajerów, to więcej powodów, by się popsućwspomniany wyżej Centurion ma taki pilot z powiadamianiem, ale bez wyświetlacza
szukam czegoś z możliwością otwierania bagażnika z pilota i chętnie podłączyłbym to tak, by na włączonym zapłonie działało, bo jak wiadomo w Gtv nie da się otworzyć kufra na pracującym silniku chyba, że ma się drugi klucz
verdebiancorosso
no można by zamontować siłowniczek do klapy (taki działający w jedną stronę i 7 kg uciągu) razem z okablowaniem i potrzebnymi rzeczami do montażu na alledrogomożna wyrwać za 50 zł z przesyłką. A co do alarmu można się zastanowić po prostu nad sterownikiem zamka centralnego z pilocika (plus wyjście na bagażnik) a do tego można jakieś szmery bajery dorzucić (odcięcia dopływu paliwa + syrena + czujnik uderzeniowy i wiele innych) tak że jeżeli masz zamiar montować alarm, bez jakiś lepszych bajerów to można coś złożyć za 150-200 zł oczywiście licząc z siłownikiem do klapy bagażnika. Tylko żeby ktoś umiał to dobrze podpiąć, albo samemu się pobawić. Jakby co mogę coś podpowiedzieć na PW
![]()
Ostatnio edytowane przez micrus ; 02-12-2011 o 15:07
siłownika nie trzeba, bo bagażnik jest elektrycznie otwierany, ale ma blokadę po włączeniu zapłonu, więc i tak trzeba zgasić silnik
verdebiancorosso
aha to nie wiedziałemmyślałem że jest tak samo jak w 145
ale na pewno da się zrobić obejście
tylko trzeba widzieć gdzie pogrzebać

Witam ja do swojej 155 kupiłem na allegro zestaw za 60zł (alarm,syrena,odcięcie pompy,czujnik wstrząsu) i jestem zadowolony
Metalowe piloty,dobry zasięg czyli dobry za małą kase i rozpiska do konkretnego autka dosyła
---------- Post added at 12:05 ---------- Previous post was at 12:01 ----------
Witam ja do swojej 155 kupiłem na allegro zestaw za 60zł (alarm,syrena,odcięcie pompy,czujnik wstrząsu) i jestem zadowolony
Metalowe piloty,dobry zasięg czyli dobry za małą kase i rozpiska do konkretnego autka dosyła http://moto.allegro.pl/alarm-samocho...970012560.html
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki