W aktualnym numerze czasopisma "Autoświat" przedawiony został ciekawy artykuł o nowościach Alfy Romeo szykowanych na 2014/2015 rok. Przede wszystkim ma pojawić się zastępczyni 159, czyli nowa Alfa Romeo Giulia, będąca najpoważniejszą rywalką nowego Audi A4. Ponad towłoski koncern zaprezentuje także AR 4C (już w 2013 roku), która stwarzać ma konkrencję dla nowego Audi TT. Bądź może odwrotnie patrząc na planowaną produkcję aut. Szacowana cena 250-ciokonnego coupe to około 200 000 zł. Godna uwagi staje się także Alfa Romeo Giulia Sportwagon, czy Alfa SUV- kompaktowy crossover będący siostrzaną konstrukcją Jeepa Compassa. Więcej info w grudniowym wydaniu "Autoświat". Co o tym sądzicie?

Zobaczymy, do 2014 jeszcze daleko. Nie chciałbym żeby Alfy wyglądały jak np. ten minivan od Lancii, a wygląda tak wszyscy wiedzą dlaczego.
Mi się tam akurat podoba. W sumie to największe wrażenie robi ta Giulia, która ma być następczynią 159. Uważam, że stylistyka zaczerpnięta ze 159, ale tchneli nowego ducha dając ciekawe reflektory przednie. Ponad to sama bryła auta elegancka, sportowa, a zarazem skromna. Nie mówię już o 4C, które Tt bije na głowę moim skromnym zdaniem

czytałem polecam tylko jak dla mnie troszke za mało napisali![]()

Wydaje mi się jednak że 4C w takim kształcie może odnieść ogromny sukces jeśli jej cena będzie adekwatna do tego co oferuje auto.
Ośmiozaworowy TS opakowany w najszybszy kolor
"Make a car more powerful and it goes faster accelerating in a straight line. Make it lighter and it goes faster everywhere.", Colin Chapman.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki