Znalazlem temat dotyczacy predkosci z jaka jechaliscie, a gdyby tak pisac jakie macie obroty przy danych predkosciach ? Zawsze jest to jakas podpowiedz i kazdy by mogl sobie okreslic na oko czy z jego silnikiem czy sprzeglem wszystko jest ok.
Dajmy na to ze bedziemy robic pomiary przy predkociach:
50km/h
100km/h
150km/h (zaraz bedzie ze tak szybko nie wolno jezdzic i wogole, ale widzialem ze piszecie o prdkosciach ponad 200km/h wiec co tam)
No to ja zaczne:
100km/h 3 tys.
150km/h 4,5 tys
Sprzedam czarne lampy Carello do 156 | Grill ala Cadamuro do 156
A co to ma do sprzęgła i silnika?! Poza tym jest YouTube, tam są filmy z licznikami i obrotami, więc nie wiem czy zakładanie tematu było potrzebne.
Nie ma zbyt szybkich aut.... są zbyt wolni kierowcy.
no kolego ja szukalem na youtube i sa tylko przyspieszenia. A pozatym predkosci maksymalne tez sa.
Jezeli komus slizga sprzeglo a niekiedy nie jets to bardzo widoczne to chyba bedzie widzial ze obroty w jego samochodzie sa wieksze niz u innych, jezeli bedzie mial wyjechany silnik to tez obroty beda wieksze.

50km/h - I - 5tys, II - ok. 3tys, III - 2tys, IV - 1.5tys.
100km/h - II - 5,5tys, III - 3,5-4tys, IV - 2,5tys
150km/h - III - 4.5-5tys, IV - 3-3.5tys
Później najwyżej poprawie![]()
Jezeli bedzie slaba kompresja to obroty nie beda wieksze? Moze sie myle, ale tak mi sie wydawalo.

raczej nie będziesz mógł uzyskać danej prędkości (auta lub wału korbowego - jak wolisz) albo będzie trwało to bardzo długo. Przełożenie się nie zmienia tylko silnior nie ciągnie.
Z reguły czwarty bieg to 1:1 więc tu sobie można poczuć jak naprawdę oddziałuje silnika na koła i na pasażerów![]()

ja przy 2000 obr/min mam tak:
IV - 70km/h
V - 90km/h
VI - 110km/h
nieważne kto umrze pierwszy
ważne kto umrze większy
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki