Siema,
byłem dziś w Carserwisie na 1-go sierpnia w Warszawie sprawdzić co mi puka w zawieszeniu. Za sprawdzenie powiedzieli mi 230zł, chociaż tu: http://www.carserwis.pl/Stacja-Kontr...dow/Cennik-SKP jest napisane, że 20zł. Od razu zrezygnowałem,
może mi ktoś powiedzieć o co chodzi ?
Przegląd okresowy (światła, zawieszenie, amortyzatory itd) kosztuje 100zł a samo zawieszenie 230zł?
nieważne kto umrze pierwszy
ważne kto umrze większy

A nie spytałeś ich samych skąd cena X skoro na stronie napisano że kosztuje to Y??
Ośmiozaworowy TS opakowany w najszybszy kolor
"Make a car more powerful and it goes faster accelerating in a straight line. Make it lighter and it goes faster everywhere.", Colin Chapman.

pytałem, to oczy wywalili
nieważne kto umrze pierwszy
ważne kto umrze większy
Wydrukuj to i z kartką do nich aby cena była taka jaka widnieje swoją drogą zapytaj co jest warte tych 230 zł bo jedynie sprawdzenia to napewno nie
No troszkę przesadzili moim zdaniem... u mnie cały przegląd okresowy łącznie z przeglądem zawieszenia kosztuje niecałe 100 zł
W każdej zwykłej stacji kontroli biorą po 20 zł.
Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.
a tak przy okazji zwykłych stacji kontroli pojazdów. Nie chcesz zawieść samochodu właśnie na taką stację? Chyba, że serwisujesz samochód i chcesz mieć to udokumentowane. Ale w sumie jakbyś poprosił w takiej zwykłej stacji to chyba wystawią Ci jakieś zaświadczenie

20 pln to biorą za ponowne badanie. Gdyby Ci alfa nie przeszła przeglądu z powodu zawieszenia , to po naprawie i po ponownym sprawdzeniu zapłaciłbyś dwie dychy. A tak to jest sprawdzenie normalnie płatne (fakt ze drogo) ale jak masz AR to Cie powinno być stać (wg tych panów z Carserwisu) na te dwie paczki.

Może nie dogadaliście się i Ty chciałeś sprawdzić zawieszenie, a oni zbieżność. Pomiar i regulacja w ASO kosztuje właśnie tyle, ile napisałeś.
Było: AR 166 2.4JTD 10V, AR 166 2.0TS 16V x3, AR 166 3.0 V6 24V, AR 166 3.0 V6 24V Sportronic x2, AR 166 2.5 V6, AR 156 2.4JTD, AR 156 2.4JTD SW, Kappa Coupe 2.0T
Będzie: Quattroporte, Legend, XJ
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki