Mam w swojej 156 takie ciemne (jakby okopcone nad ogniskiem ) przednie lampy a wynikło to z tego że od nowości nikt nie odkręcał lamp i się zmatowiły .
A tu jest pytanie jak je szlifować żeby nie zepsuć lamp a lampy żeby odzyskały dawny blask ?
Robiliście już coś takiego ?
Temat o polerowaniu lamp juz byl walkowany

kup paste i poleruj

A co znaczy, że są matowe bo od nowości nikt nie odkręcał lamp ?
pasta Tempo lekko ścierna, u nie pomogła, no może nie są jak nowe ale na pewno jest lepiej niż było.

Megiuars Plastix jest dużo lepszy od wszystkich tempo i farceli. No i trzeba mieć polerkę bo wiertarką lub szlifierką możesz przepalić plastik.

Ja to radzę zeszlifować najpierw papierem wodnym w zależności od "stopnia zmatowienia" 1500, 2000, 2500 i wziąść, umyć klosz, popsikać wodą, nałożyć pastę polerską i gąbką polerską na polerce/wiertarce polerować do przejrzystości- sam tak robiłem w skuterku, teraz pora na lampę od strony kierowcy w alfie.
Była : 146 1.6TS 97r (2006-2011)
Jest : 156 1.8Ts (2010 - ? )

Hymmm....znaczy to że nikt nie miał potrzeby odkręcania przednich reflektorów od nowości i nikt nie czyścił lamp i są brudne ( matowe) i teraz chce je wypolerować.
Ps. Gościu masz problem z czytaniem ze zrozumieniem ?
sam napisałeś, że są matowe, bo nikt ich nie odkręcał
co ma odkręcanie do matowienia? piasek i kurz matują klosz i nie trzeba ich ściągać, by temu zapobiec, chyba, że jazda bez lamp ma je ochronić przed takim losem
verdebiancorosso
wybacz kolego, ale to Ty masz problem z napisaniem dokładnie, bez wprowadzania niepotrzebnych pytań... Bo faktycznie, sam się śmiałem jak przeczytałem tekst, że ktoś nie odkręcał lamp i zmatowiały przez toI jak chcesz się czegoś dowiedzieć, to nie wypisuj haseł typu: "333333">Gościu" bo nie po to jest forum, żeby zaczynać głupie przegadywanki..
a żeby nie było OT: W 156 klosze matowieją tak po prostu, niezależnie, czy je 'odkręcasz" czy nie..
AR 146ti 2.0 16v '96- moja EX Bella
AR 155 1.8 16v + podtlenek LPG '97 - obecnie mnie cieszy
AR 159 SW 1.9 JTDm/ AR 166 2.4 JTD - w tym roku mam nadzieję że będzie jedna z tych
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki