mam taki kluczyk do swojej 156:
http://www.google.pl/imgres?q=kluczy...2&tx=133&ty=71
Mam do was pytanko.
Dzisiaj nabyłem idealną obudowę i chciałbym ją wykorzystać. Mój 2 kluczyk jest złamany, a ten który używam obecnie popękany. czy sprawny gość da radę w jakiś magiczny sposób przełożyć grot do nowej obudowy? Jest problemik na moje oko, bo w tym modelu grot jest zatopiony w plastiku.
Da się. Podgrzej grot (np mocną lutownicą) i chwyć go szczypcami tak, żeby po odpowiednim nagrzaniu wyśliznął się z obudowy. Tylko nie ruszaj na boki bo dziura duża zostanie. Nowy musisz zalać np szarym poxipolem i używać trochę delikatniej niż oryginalny.
Nie ma zbyt szybkich aut.... są zbyt wolni kierowcy.

A pestka immo? Ona też jest chyba zalana?
To wyłamiesz kluczyk z plastiku i papierem ściernym poździerasz resztki plastiku. Wsadzasz w nową obudowę. Ktoś pokazywał swoją pracę z ręcznie robionym drewnianym kluczykiem chyba do 166. Jak chcesz to dasz radę![]()

Imo da sie wyciagnac bezinwazyjnie. Ciezko siedzi ale sie da. A grot wyciagasz ze starej skorupy to nie musisz byc delikatnytak jak ja zmienialem to rozbilem ja mlotkiem. Ale jak chcesz suptelnie to tak jak belfer Ci pisal.
A jezeli chodzi o umieszczenie w nowym miejscu to zalecam troszke potraktowac rozcienczalnikiem a potem wklejac na zywice poliestrowa. Pucha grosze kosztuje (oczywiscie niewiele potrzebujesz) a jak zrobisz na zywice to bedzie mocniejsze niz fabryka.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki