Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Forum ogólne o Alfa Romeo - Ogólne rozmowy na temat Alfa Romeo i podzespołów, kiedy dyskusja nie dotyczy żadnego konkretnego modelu. Rozmowy natury filozoficznej, sprzedaż, informacje, decyzje kierownictwa marki.
-
Użytkownik
Maniak resoraków
Gwarancja na nadwozie Alfy
Czy ktoś może mi powiedzieć jakich formalności trzeba dopełnic żeby nie stracić gwarancji na nadwozie AR Mito? Mojemu Miciakowi za miesiąc stuknie 2 lata. Po roku zrobiłem przegląd mechaniczny i nadwozia. Pieczątka w książeczce gwarancyjnej jest wbita. Na koniec gwarancji powinno się zrobić przegląd mechaniczny i nadwozia. Czy muszę robić przegląd mechaniczny (gwarancja wygasa po 2 latach) czy wystarczy przegląd nadwozia żeby utrzymać gwarancję na perforację blachy?
-
27-12-2011 18:50 # ADS
Akwizytorka
-
Użytkownik
Romeo
Wszędzie jest tak że na utrzymanie gwarancji blachy robisz przegląd blachy, mechaniczny nic do tego nie ma więc nie widzę powodu by go robić. W Fordzie utrzymuję gwarancję na blachę i nikogo nie interesuje mechaniczny.
Ośmiozaworowy TS opakowany w najszybszy kolor

"Make a car more powerful and it goes faster accelerating in a straight line. Make it lighter and it goes faster everywhere.", Colin Chapman.
-
gwarancja mechaniczna, a jeszcze jest na lakier i na nadwozie pod warunkiem regularnego serwisowania, więc gwarancja po 2 latach Ci się nie kończy poza tą mechaniczną/elektryczną
błędne rozumowanie
-
Użytkownik
Maniak resoraków

Napisał
kudlaty_bytom
gwarancja mechaniczna, a jeszcze jest na lakier i na nadwozie pod warunkiem regularnego serwisowania, więc gwarancja po 2 latach Ci się nie kończy poza tą mechaniczną/elektryczną
błędne rozumowanie
Napisałem, że po 2 latach kończy mi się gwarancja mechaniczna. W serwisie mi powiedzieli, że jak po 2 latach nie zrobię przeglądu mechanicznego to przerwię gwarancję na nadwozie. Nie mogę zrobić samego przeglądu nadwozia. Czy oni chcą mnie naciągnąć?
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)