Ja polecam Continentala WinterContact ,Dunlopy SP Sport 3d też są spoko generalnie opony ''premium'' mają tzn powinny mieć dobre drogi hamowania jednak zakładam , że nie jesteś jakimś niedzielnym kierowcą ( bo tutaj to się liczy nauka własnego auta na śliskiej nawierzchni ) to będziesz się dobrze czuł na wyżej wspominanych oponach.
Ewentualny wariant to Dębica Frigo albo Sava Eskimo ( dobre na śniegu)
Trzeci wariant kryzysowy to opony używane premium z pazurem i nie jakieś stare szmaty , które są już twarde i jak wiadomo średnio by spełniały powierzone im zadanie.
Dam wam dobrą radę: kiedy następnym razem znów wyłączą wam ciepłą wodę, przestaną grzać kaloryfery, albo stanie komunikacja i wasz kolega znów zacznie mówić brzydkie wyrazy, wiecie co zróbcie wtedy ?
http://www.wloskiepodkarpacie.pun.pl/forums.php
Udawajcie, że nie słyszycie, co do was mówi. Że nic nie słyszycie.
Może pomyśl o Vredestein Snowtrac 3, znajomy ma i jest bardzo zadowolony. Choć polecał bym jeszcze Frigo 2, jeździałem na nich w firmowym samochodzie i naprawdę nie było miejsca w zimę gdzie bym nie wjechał
A tu Vredestein Snowtrac 3
Moja Alfa pochłania fortunę na ubezpieczenie, serwis i paliwo. Ale kiedy ją prowadzę, czuję się, jakbym miał milion dolarów i uśmiech na mej twarzy trwa cały dzień! [...]

mogę frigo 2 może i nie są wypas ale są na tyle "brutalne" że mało co je zatrzyma (sprawdzone osobiście w warunkach mocno górskich). Kultura toczenia nie jest jakaś idealna ale do przyjęcia. Co prawda nie mam doświadczeń z oponami z wyższej półki więc nie wypowiem się o tej klasie.

No ja z Bmw mialem frigo 2 i byly zajebiste.A te kupilem bo wszedzie chwala te opony i chcialem sie przekonac no i wiem ze sa rownie dobre co frigo a wydaje mi sie ze o wiele cichsze na asfalcie.

No dokladnie jesli chodzi o snieg to frigo 2 jest bezkonkurencyjna!

Ja odkąd założyłem sobie UG7 tak jak pisałem używki ale ok 6mm bieznika i oponki młode to niebo a ziemia w porównaniu z michelkami. ALE nie firma jest wazna a wiek opony, teraz sam się o tym dobitnie przekonałem. Renomy michelina nie zamierzam podważać ale jak opona jest stara to NIC nie pomoże, zwłaszcza opona zimowaJa polecam UG7, na skreconych kołach snieg na lekkim cofaniu sypie się na dach
Miałem je w poprzednim auccie, mam je teraz i innej oponie nie zaufam tak jak tej.

Zima sie konczy i opony Kelly mialy kilka ostrych prob i zdaly na 6sa rewelacyjne!! ciagna po najwiekszych zaspach jak by Bella jechala po torach! Gorąco je polecam

ja pociskalem jeszcze gofrem na starych sawach, podstawowa zasada to dbac o opony, konserwacja na okres letni i w ciemnym miejscu zeby lezaly
jak sie twarde robily to troche pedzlem przerobki na biarznik i male upalanie (ze 2mm wyzarlo) ale trzymal sie drogi gofer jak paciag torow
ogolnie sawa i debica frigo na zime najlepsze w dobrych ofertach cenowych :]
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki