Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Forum ogólne o Alfa Romeo - Ogólne rozmowy na temat Alfa Romeo i podzespołów, kiedy dyskusja nie dotyczy żadnego konkretnego modelu. Rozmowy natury filozoficznej, sprzedaż, informacje, decyzje kierownictwa marki.
-
Użytkownik
Dwusuwowiec
-
15-01-2012 09:44 # ADS
Akwizytorka
-
Ja byłem 145 td we Francji w pobliżu Saint-Tropez a więc ok. 1700km bez problemu tylko oleju trochę wzięła. Podróż przez Alpy nie zapomniana a potem jeszcze lazurowe wybrzeże coś pięknego. Musze jeszcze kiedyś tam pojechać i koniecznie alfą.

Wall Streett to jedyne miejsce, do którego jedni przyjeżdżają rolls royce'ami aby zasięgnąć porad u tych, którzy podróżują metrem.
Warren Buffett
-
Użytkownik
Romeo
Jak ma się zepsuć to i niemiecki stanie na autobahnie. Swoją jeszcze 2.5 litrówką Wlkp.- Amsterdam - Paryż - Amsterdam - Wlkp. Wszystko w 4 dni z prędkościami max dopuszczalnymi. Wykupione najbogatsze assistance i jazda.
-
kupiłem Gtv w Szamotułach i do Bytomia miałem od razu kilkuset kilometrową wycieczkę
we wrześniu co prawda tylko świętokrzyskie, ale 4 dni jeżdżenia miałem
nie obawiałbym się wyjechać w dłuższą trasę TSem
-
Użytkownik
Romeo
Poprzednią Alfą (156) byłem w Rosji (tam Alfa zrobiła furorę), byłem też na Ukrainie itp. Jednak najdalej byłem na na Chorwacji. Obecną 159 mam zbyt krótko by móc opisywać podróżnicze przygody.
Pozdrawiam.
- Rafał
-
Użytkownik
Pirat drogowy
Ja swoją alfą 156 2.4 JTD regularnie robie trase Hamburg Jaworzno ok 940 km , bywało tak ze w ciagu 5 dni 2 razy tam i spowrotem
.
-
Użytkownik
Romeo
ja tydzien po zakupie na jeden strzal przejechalem 1400km LUXEMBURG -> RZESZOW i 0 problemow
po PL przez weekend tez czasem 900 lub wiecej machne i jak do tej pory odpukac zero problemow
na dana chwile alfa zawiodla mnie tylko raz:d ale to z mojej winy bo stala kilka dni z wlaczonym radiem i musialem odpalac po kablach
gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac

| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P
-

Napisał
mario1942
Jako, że nie znalazłem takiego tematu w szukajce, ani na pierwszych kilku stronach tego działu to zakładam
Ciekawy jestem na jakich długich podróżach byly z Wami Alfy, szczególnie te z
silnikiem
TS - który ma opinie... no wiadomo jaką

Zanosi sie na to, że w nadchodzącym miesiącu szykuje mi sie wyjazd do ojczyzny Alfy - i zastanawiam się czy zaryzykować i jechać moją
Gtv-ką, która od kupna jest jedynie po zmianie
oleju i
rozrządu, czy lepiej zaufać niemieckiej precyzji

kolego ja nie jeździłem jeszcze w długie trasy ale od kiedy kupiłem moją belle to zrobiłem koło 8000 km bez żadnej usterki, tak że nie dystans ale stan auta ma też znaczenie
-
Użytkownik
Romeo
a ja najdłuższą podróż zrobiłem ze swojej wioski do Wurzburga i spowrotem
Renault 25 2.2 1986r.- była
Renault 25 2.0 1991r.- była
AR 164 T.Spark aktualnie

-
Użytkownik
Romeo
Ja byłem 146 1.4 TS w Austrii, w sumie około 1500 w obie strony.
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)