Witam. Mam wlasnie takie pytanie w jakis sposob i jakim kosztem podniesc moc w mojej 166? Moze ktos z was juz cos takiego robil i moze w jakis sposob pomoc,doradzic.Bardzo jestem zadowolony z jej osiagow ale no jak to mowia apetyt rosnie w miare jedzenia.Piszcie co o tym myslicie i czy wogole jest sens
Pozdrawiam !
Podstawy z baranami od 3.0, może jakiś dobry dolot i troche KM będzie więcej![]()
Renault 25 2.2 1986r.- była
Renault 25 2.0 1991r.- była
AR 164 T.Spark aktualnie

sens jest zawsze.
Tylko zasadnicza sprawa to KASA... ile chcesz na to przeznaczyć i ile tej mocy oczekujesz??
Znając budżet możnaby coś konkretnego zaproponować..
podstawy to jak kolega wyżej napisał... barany, dolot, wydech... może z 10-15 KM da... koszty... 2 tys++
Można też pójść szerzej... kompresor/turbo... ale tu już kwoty raczej 5-cio cyfrowe...
Swego czasu planowaliśmy do M3 3.0 wsadzać kompresor... jednak koszty w porównaniu do efektów były nieadekwatne. Tańsza opcja modzenia... jakiś podatny Turbo z Japańca... Tymi samymi nakładami $$ moc 1,5x wyższa
A najprostszy sposób to po prostu 3,0Jeśli SWAP za trudny/kosztowny/drogi to po prostu zmiana autka. Szkoda kasy na zwiększanie mocy jeśli są dostępne wersje 3,0 za niedużo większe pieniążki...
* Dodajmy że przyrost mocy rzędu ~40KM będzie bardzo kosztowny (a o tyle większą moc ma 3,0)
Ostatnio edytowane przez krawat ; 18-01-2012 o 20:14
HAKUNA MATATA !!

Zależy do czego tej mocy potrzebujesz. Najprościej dorzucić nitro. Nie da się jednak tego używać na co dzień.
Ci ludzie jeżdżą jak szaleni! Ledwo ich wyprzedzam!
Uzależnienia można leczyć... Ale po co, kiedy są przyjemne?
// Sprzedam Polo 1.4 2000r. - info na PW //

Aha.Znajomy porobil przy wydechu i mowi ze czuc jakas tam poprawe. Faktycznie 2.5 jest zdlawione tymi wydechami? 3 lata temu mialem e30 2.0i przez cala dlugosc samochodu szly 2 rurki a tu w alfie jest jedna;/ a bmw tez mialo 6 garow.A co prponujecie z tym dolotem? No gotowke mam narazie ograniczona bo ta alfe mam dopiero 2 tydzien a jak znowu zaczne kazda kase wkladac w belle to narzeczona mnie chyba zaje...
---------- Post added at 11:44 ---------- Previous post was at 11:24 ----------
Koncowy wydech jest w idealnym stanie z kwasowki i srodkowy tez jest nowy a jak by tak wypieprzyc ten srodkowy? nie bedzie za glosno? teraz jest cichy a brakuje mi ryku V6![]()

Będzie głośno, nawet bardzo...
Nie denerwuj narzeczonej![]()
Co do przyrostu mocy po zmianie samego wydechu to raczej bym na to nie liczył. A już na pewno nie na tyle, żeby to odczuć :p.
Ci ludzie jeżdżą jak szaleni! Ledwo ich wyprzedzam!
Uzależnienia można leczyć... Ale po co, kiedy są przyjemne?
// Sprzedam Polo 1.4 2000r. - info na PW //

Aha rozumiem widze ze to faktycznie nie ma sensu. Kiedys moze zmienie na jakas 3.0 lub 3.2 czas pokaze. Jak narazie to nie oddam jej za zadne skarby![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki