witam!
Mam problem z moją ukochaną Alfą.....
Problem polega na tym, że w którymś miejscu ucieka prąd.... tzn. na początku myślałam, że to wina akumulatora, ponieważ po wizycie u elektryka wykazało, że akumulator jest sprawny tylko w 60%. Zdziwiło mnie to, ponieważ miał dopiero 2 lat, ale ...wiadomo...
Zakupiłam nowy akumulator (ma 3 tyg)... nie jeździłam samochodem, a dziś niestety... Alfina nie odpalił...
Bardzo proszę o wskazówki, porady...
Nadmienieam, iż samochód był u 3 elektryków i każdy mówi to samo "nic tu nie widzę"....
Pozdrawiam

Badali elektrycy pobór prądu przy zgaszonym samochodzie i zamkniętym centralnym?
Wall Streett to jedyne miejsce, do którego jedni przyjeżdżają rolls royce'ami aby zasięgnąć porad u tych, którzy podróżują metrem.
Warren Buffett

przy zgaszonym i włączonym i pod komputer też..i nic

Więc może wadliwy akumulator?
Wall Streett to jedyne miejsce, do którego jedni przyjeżdżają rolls royce'ami aby zasięgnąć porad u tych, którzy podróżują metrem.
Warren Buffett

mam wydruk z badań TESTBERLICHT =BATTERIE TEST= ale czy to pomoże??
---------- Post added at 21:12 ---------- Previous post was at 21:11 ----------
akumulator ma dopiero 3 tygodnie

Akumulator moze sobie miec 3-tygodnie....jak sie domyslam,od daty zakupu.A nie produkcji.Rowniez niedawno wrzucalem nowy akumulator.Jednakze wpierw poszedl do ponownego naladowania.Alternator nie zawsze sobie poradzi i moze sie wlasnie okazac ze prad jest,tylko nie do konca taki,jakbysmy sobie tego zyczyli...prad rozruchowy![]()

co powinnam zrobić w takiej sytuacji??
---------- Post added at 21:34 ---------- Previous post was at 21:31 ----------
dowiedziałam się, że to może rozrusznik... ale czy wtedy kontrolki by działały??

ładowanie dobre

prawdopodobnie wcisnęli Ci trochę zleżały aku.. to raz, pewnie przez te 3tyg były same krótkie trasy i działała klima, radio itd. to dwa, ładowanie masz dobre ale zaczęły się mrozy i nie miał czasu się naładować, moim zdaniem akumulator powinnaś porządnie naładować prostownikiem w ciepłym potem wyczyścić wszelkie klemy, styki no i jakąś dłuższą trasę, i przy mrozach na początku nie odpalać radia przez pierwsze parę minut![]()
ANGELS & AIRWAVES ... AND ALFA
justyna thanked for this post
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki