Witam.
Szukałem informacji na ten temat ale nie mogę nic znaleść dlatego może WY mi pomożecie.
Ze zbiornika wyrównawczego ubywa mi płynu chłodniczeho. Leci na dolnym rogu ze strony pasażera. Podniosłem samochód, zdjełem dolną belke i leci dośyć sporo. Wczoraj wieczorem uzupełniłem na max a dzisiaj jest mniej niż minimum. Rozumiem, że pierwsza od strony silnika na której jest wentylator to chlodnica klimatyzacji? A od str grilla chlodnica wody. No właśnie, cieknie w dolnym rogu tej mniejszej chlodnicy(klimatyzacji) na połączeniu metalu i plastiku. Jak pozdniosłem auto to zaczelo tez kapać z drugiej strony. Może wiecie o co może chodzić? Będe wdzięczny za szybkie odp, bo własnie teraz się z tym bawie....

Witam
"...Rozumiem, że pierwsza od strony silnika na której jest wentylator to chlodnica klimatyzacji? A od str grilla chlodnica wody. No właśnie, cieknie w dolnym rogu tej mniejszej chlodnicy(klimatyzacji) na połączeniu metalu i plastiku. "
O ile dobrze pamiętam, to jest własnie na odwrót. Chlodnica wody to ta od strony silnika, do której jest przykręcony wentylator tylko że na pewno nie jest ona mniejsza. I wycieki na łączeniu plastiku i metalu to norma. Chłodnica wody do wymiany jak ta lala niestety.
Pozdrawiam

No właśnie to ta na której jest wentylator z tym, że jest węzsza niż ta od strony grilla. Kurde już sam nie wiem która to która....

Dokładnie tak jak Koledzy piszą, od strony wentylatora jest chłodnica cieczy chłodzącej silnik. Niestety czeka Cię wymiana ale na pocieszenie napiszę Ci że ceny zamienników nie są zaporowe a i wymiana nie jest specjalnie skomplikowana. Jeżeli będziesz sam wymieniał (albo jak mechanik będzie mniej kumaty) to nie zapomnij dobrze odpowietrzyć układu. Opis odpowietrzenia krąży po forum. Powodzenia
no i zalej swiezym plynem, dobrze też zrobic sobie pełną płukankę, żeby wszelkie osady od razu wypłukać. z płynów polecę prestone z chłodnic nissensjak chcesz pełne spectrum zamienników zapraszam na priv po ofertę
![]()
ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam
http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html

No ceny są dobre na allegro np. nowe chłodnice ,a używane dzieli cieniutka granica finansowa z korzyścią ,dla nowych.![]()
Dam wam dobrą radę: kiedy następnym razem znów wyłączą wam ciepłą wodę, przestaną grzać kaloryfery, albo stanie komunikacja i wasz kolega znów zacznie mówić brzydkie wyrazy, wiecie co zróbcie wtedy ?
http://www.wloskiepodkarpacie.pun.pl/forums.php
Udawajcie, że nie słyszycie, co do was mówi. Że nic nie słyszycie.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki