Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Forum ogólne o Alfa Romeo - Ogólne rozmowy na temat Alfa Romeo i podzespołów, kiedy dyskusja nie dotyczy żadnego konkretnego modelu. Rozmowy natury filozoficznej, sprzedaż, informacje, decyzje kierownictwa marki.
-
A FAP ma w ogóle jeszcze na stocku aż 100 159-ek? Bo dealerzy wystawiają na otomoto po 1-2 sztuki nówek (choć niektóre mają rok produkcji nawet 2010)... Tak, że jeśli w tym roku ma być rekordowa sprzedaż to niestety będzie pewnie rekordowo... niska
-
31-01-2012 09:05 # ADS
Akwizytorka
-
-
Użytkownik
Romeo

Napisał
dakoolk
A FAP ma w ogóle jeszcze na stocku aż 100
159-ek?
Nie mam pojęcia ile im zostało, ale niby w 2012 roku 159 miała być dostępna, więc może jest to nawet przedział powiedzmy 50-100 sztuk na całą Polskę. No ale jest to tylko moje przypuszczenie, bo oczywiście takiej wiedzy nie posiadam.

Napisał
dakoolk
jeśli w tym roku ma być rekordowa sprzedaż to niestety będzie pewnie rekordowo... niska
Może nie rekordowo niska, ale na pewno niższa niż w roku 2011. Ja stawiam na 1000-1300 sztuk.
210 KM @ 5416 Rpm, 344 Nm @ 2823 Rpm Brera. Puro spirito Alfa.
-
Użytkownik
Rowerzysta

Napisał
pafka
brak szerokiej oferty modelowej to największy problem
Dla mnie to zaleta, mam auto niszowego producenta, gdyby tak jeszcze mieć upragniony niszowy model belli.... Może kiedyś się uda.
-
Użytkownik
Pirat drogowy
Ciekawe w jakiej cenie można kupić taką 159 z roku 2009, czy 2010
-
Użytkownik
Romeo

Napisał
artur76
Dla mnie to zaleta, mam auto niszowego producenta, gdyby tak jeszcze mieć upragniony niszowy model belli.... Może kiedyś się uda.
W sumie mam podobny tok rozumowania, ale tak niestety nie jest do końca. Bo przy małej sprzedaży producent nie zarabia, a jak kończy nierentowna marka to widzimy na przykładzie Saaba. Fiat w nieskończoność też do Alfy nie będzie dokładał...

Napisał
Geordie
Ciekawe w jakiej cenie można
kupić taką
159 z roku 2009, czy 2010
Pewnie coś pod 25-30% można by było wyrwać, ale więcej chyba nie.
Ostatnio edytowane przez pafka ; 31-01-2012 o 20:56
210 KM @ 5416 Rpm, 344 Nm @ 2823 Rpm Brera. Puro spirito Alfa.
-
Użytkownik
Alfa i Omega
Generalnie sytuacja na rynku wykształciła się moim zdaniem, ponieważ ludzie, którzy mieli już do czynienia z Alfą chętnie kupują nowe modele tej marki. Kiedyś Alfa nie była aż tak popularną marką w Polsce, a obecnie sami widzicie po wykresie sprzedaży, że "coś się dzieje" 
Im więcej aut danej marki na rynku tym większe zainteresowanie ofertą danego producenta, co z kolei przekłada się na wzrost sprzedaży. Z resztą patrząc na polskie drogi śmiało można powiedzieć, że wśród miliona golfów, passatów, focusów itp Alfy wyróżniają się wyglądem i designem, moim zdaniem stąd się bierze chęć posiadania takiego auta, bo jak gdzieś przeczytałem "alfę kupuje się sercem a nie rozumem" 
Pozdrawiam
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)