Znalazlem na Wysokich Obrotach...
"....Dlatego jeżeli zamierzasz tłuc samochód 100 tysięcy kilometrów rocznie w służbowym garniturku, wozić nim dzieciaki które usyfią go frytkami z majonezem, deptać dywaniki ubłoconymi buciorami z CCC i gasić pety na tapicerce - nie kupuj Alfy Romeo pod żadnym pozorem. Niemieckie auto odwdzięczy Ci się trwałością niewiele brzydszych materiałów i nadwozia całymi latami. A gdy Ci się znudzi - po paru latach sprzedasz niemiecki wóz czerstwemu panu z wąsem który zajmuje się regipsami i układaniem płytek."
Rewelacja![]()
Alfa Romeo: stan świadomości.
Jest idealne miejsce na takie cytaty:
Powiedzonka i sławne cytaty o Alfach

zamiast, jak typowy Polak, narzekać, może odnieś się do cytatu?
Alfa Romeo: stan świadomości.
Generalnie zauważyłem ostatnimi czasy, że na innych forach motoryzacyjnych większość osób wypowiada się pozytywnie o Alfie Romeo. W szczególności na forum BMW, choć i na VW nie jest źle. Z przykrością muszę stwierdzić że najgorsze mniemanie o użytkownikach innych marek, szczególnie niemieckich, mają bywalcy tego forum.
mariuszoles thanked for this post
Zmienia się ofensywaJa osobiście nie mam nic do vw czy bmw, ale jak słysze jak ktoś mówi, "że słyszał..." i wypowiada się o Alfie to jak płachta na byka
Patrz w lusterka, sprawdź dwa razy - Golfy są wszędzie!!
no koledzy ale nie wątpię że zauważyliście bo napewno tak że ludzie jeżdżący bmw czy vw wyglądają jakoś inaczej?? korzen a co do twojej opini to kiedy kupiłem alfę pierwsze pytania brzmiały: "nie psuje się ?? no słyszałem że bardzo" brak słów

Wkrotce VW kupi Alfe i co wtedy......???
No właśnie jakoś nie zauważyłem. Niczym nie różnią się od kierowców Alf Romeo. Mało tego, często Alfami jeżdżą większe buraki niż "niemcami".
---------- Post added at 13:28 ---------- Previous post was at 13:26 ----------
Na pewno nie w ciągu najbliższych kilku(nastu) lat![]()
http://www.samochodyswiata.pl/viewto...st=0&sk=t&sd=a
tu mozecie sobie poczytac o Alfie i w jaki sposób jest postrzegana przez uzytkowników innych marek, wiele postów usunieto i zostawiono tylko te najmnie obrazliwe, 87stron, miłej lektury.
jest prawda, cała prawda, i gówno prawda!!!!
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki