Przeszukując sieć w poszukiwaniu upragnionej AR (147 lub 156) Znalazłem kilka modeli z oryginalną nawigacją. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z takim sprzętem? Mam na myśli dokładność map dostarczanych przez AR oraz ich dostępność. Wiem, że oryginalna nawigacja posiada wbudowany telefon. A jak wygląda sprawa ewentualnego podpięcia zewnętrznego źródła obrazu np.: kamera cofania, lub TV?
Czy generalnie nawigacja jest warta zachodu?

Jak to ma determinować wybór konkretnego modelu to moim zdaniem nie jest warta zachodu. Ja mam u siebie connect+ i jestem zadowolony głównie z telefonu. Mapy są rzadko aktualizowane i co za tym idzie mało dokładne (z dostępnością nie ma problemu bo chociażby na tym forum znajdziesz). Jeśli nie masz żadnej innej to oczywiście można korzystać z tej, ale raczej orientacyjnie. Po za tym mapa w tej nawigacji odczytywana jest z płyty CD co uniemożliwia jednoczesne korzystanie z napędu (powiedzmy to nie problem jak masz zmieniarkę lub jakiś moduł USB). Plug and play niestety nie da się podłączyć kamery czy dvd z tego co się orientuję ale koledzy na forum coś kombinują i po przeróbkach pewnie się da. Reasumując jak znajdziesz egzemplarz którą ją ma to dobrze, bo niewątpliwie chociażby samo radio jest lepsze niż fabryczne ale jak to ma decydować o zakupie to ja bym się tym nie sugerował
145 1,7 16V boxer...
147 1,9 8V ropucha
GT 1,9 16V fajniejsza ropucha
156 SW FL 1,9 8V kolejna ropucha
Zerknij tutaj:
Connect nav+ Warta skóra za wyprawkę?
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki