• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Co planujecie kupić po Alfie 159 ?

Ja swoją AR mam krótko ( 5 m-cy :P ) Ale jak będę zmieniał za jakieś 2 lata to nowa Mazda 6 lub 159 tyle że nowsza 2,4 i TI :cool:

Ja swoją AR mam krótko ( 5 m-cy :P ) Ale jak będę zmieniał za jakieś 2 lata to nowa Mazda 6 lub 159 tyle że nowsza 2,4 i TI :cool:

Ja swoją jeżdżę 3 lata. Nic jej nie dolega i tak na prawdę trochę dziwactwa mnie dopadają... ze 159 do Camry ;-)
Ale to na wiosnę ewentualnie coś będę działał

dzisiaj jeździłem nową 6 w 2,0, chyba 165km. Powiem tak...auto piękne z zewnątrz. W środku ponuro, czarno i jakoś smutno (tak japońsko). Zawieszenie bardziej komfortowe niż sportowe. Na 19'' auto elegancko płynie nawet po kocich łbach. Silnik jest dośc głośny i tak niemile głośny... mocy nadmiaru nie ma niestety tez 165km jest jakieś ukryte :) Po za tym powyżej 140km/h w aucie jest głośno!!! Opływ powietrza słychać jak w aucie niższej klasy...Trochę się rozczarowałem, myślałem, że będzie to auto z bardziej sportowym zacięciem (wygląd zewnętrzny na to wskazuje). Jest jedna ogromna zaleta, to cena nowe auto z 2,0 z dobrym wyposażeniem można mieć poniżej 100tyś. To bardzo dobra cena jak za to co oferuje Mazda 6. Brakuje tam poprostu dobrego silnika z przytupem (jakieś V6 jak w Lexusie). niby jest jeszcze 2,5 R4 ale tylko w automacie...

wszyscy kupimy sobie Giulie. Ja juz stoje w kolejce do zapisow.

KRS straszny jestes malkontent naprawde.Prosze Cie skoncz juz ten temat bo juz czytac tego nie mozna

- - - Updated - - -

wiem wiem moge nie czytac tego co piszesz;)

Chyba zgłupiałem i po głowie mi chodzi Kia Optima:Pmam nadzieje ze mi szybko przejdzie:P

Jeśli nie będzie następcy 159 to będzie Lexus IS 250 Ostatni cywilizowany samochód z charakterem

Miałem okazję ostatnio przejechać się IS 250 ,wewnątrz auto takie sobie jak dla mnie (o gustach się nie dyskutuje :P ). Prowadzi się nawet nieźle,ale ogólnie wrażenia zbyt wielkiego na mnie nie zrobił... Dużym plusem na pewno jest tylny napęd :cool:

Ja wczoraj zamienilem swoja 166 na Lagune 2.2 initiale, diesel. Oczywscie chcialem kupic cos innego np. Vel Satisa ( tak, podoba mi sie to auto ) ale zona sie nie zgodzila. Alfy nie moglem sprzedac za zadne skarby wiec postanowilem sie zamienic, sprzedac Lagune i kupic wtedy cos innego. Po glowie chodzi mi wlasnie Vel Satis ( jezdzilem juz ) i BMW 7, X5 i SantaFe. Ogladalem tez Optime w salonie, ladne auto szczegolnie w bialym kolorze, w srodku jednak jakosc materialow moglaby by byc ciut lepsza ale generalnie piekne auto.

dlaczego malkontent? chcę kupić Gulie. czekam na Gulię.

Ja również kupiłbym Giulię ale jej nie ma a widoki na to auto są mało realne. Nawet jeśli ustawię się w wirtualną kolejkę to nie kupię jej. Trzeba szukać benzynowej alternatywy ... Lexus IS 250 lub nowa Insygnia.

Jesli Lexus to dla mnie GS 460h z przekladnia CVT. Piekne pojemne i szybkie auto nie spalajace 20l Insygnia tez jezdzilem, srodek i jakosc materialow jest znakomita szczegolnie w wyszych wersjach. Oszczedne i dobre silniki diesla. Alfa Romeo nie ma obecnie w ofercie auta ktore chcialbym kupic.

A jakie insYgnia chcesz kupic? papieskie? ;) Jesli chodzi natomiast o Opla InsIgnia to ciekawa propozycja.

Mialem wersje cosmo z 2.0CDTI 160KM. Auto bardzo poprawne, ale brak emocji zwiazanych z prowadzeniem - chociaz wyglad mi sie bardzo podobal (poliftowy tyl mi juz nie podchodzi). Super na trasy z racji wygodnych foteli (mowa o tych sportowych). Ale dosc glosne przy duzych predkosciach >140km/h no i ociezale. W ogole nie czuc tych 160KM...

Tez Mazda 6 mi sie podoba (z zewnatrz), ale z tego co piszecie to nijak sie przeklada na stylistyke wewnatrz. Slyszalem, ze z racji odciazania auta przyoszczedzili na wygluszeniu, dlatego taki halas...

Od nowego roku ma być dostępny na rynku europejskim nowy ford mustang. Na fotkach wygląda nieźle...

Amortyzatory
Powrót