Ciao! A ja zamówiłem u kolegi z naszego kluby tuleje z poliuretanem .A tak w temacie wachaczy (górne)to gdzie i jakiej firmy kupić do alfy 156 2.0 JTS ???
Ciao! A ja zamówiłem u kolegi z naszego kluby tuleje z poliuretanem .A tak w temacie wachaczy (górne)to gdzie i jakiej firmy kupić do alfy 156 2.0 JTS ???
http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA
oj oj ojojoj,a już myślałem ze będzie dym z tymi wahaczami górnymi trw,czemu one są zeszlifowane gumówka panie Damianie,kupiłem wczoraj u was dwie sztuki,wraz z poducha silnika,jak je zobaczyłem z tymi szlifami to mnie trafiło,po zdjęciach parę postów do tyłu problem się rozwiązał,mam nadzieje ze wkoncu na nich pojeżdżę tak ze dwa lata,ale jak dla mnie to i tak dziwne to szlifowanie
Moje górne od Delphi przejechały 3 miesiące i 10.000 km, luz w lewym duży, prawy mniej, ale efekt niemiły - nie dostałem przeglądu. Skrzypią, bez sensu. Dlaczego nie potrafią zrobić solidnych wahaczy, potem, że Alfa ma słabe recenzję - jak trafiają się dziadowskie części... Zakładam TRW, a Delphi na gwarancję...
Ostatnio edytowane przez xweb ; 31-07-2012 o 20:44
Taniej zatrudnić chłopa do szlifowania niż robić i odlewać na dwóch rożnych formach.
Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.
Potwierdzam moje też mają ze szlifowany znaczek. Na sworzniu napis Trw i tuleja Boge przejechane 20 tys i nic nie skrzypi i nie tłucze. Miałem kiedyś na górze Veme i po 8 tys skrzypiało
a ja testuje od 3 msc wahacze z kalamitkami i zobaczymy co z tego wyjdziePóki co wszystko ok ;D
Ja najpierw wymieniałem jeden górny wahacz, mechanik wymienił i zaproponował trw za ~190 zł (dokładnie nie pamiętam,dawno było), po kilku miesiącach zaczął skrzypieć mi drugi wahacz, więc go wymieniłem ale kupiłem już na allegro (użytkownika nie pamiętam) cena ~180 plus przesyłka. Przyszedł ładnie zapakowany z napisami trw. Sworzeń TRW, tuleje BOGE. Wszystko gra ładnie , jakiś czas temu podnosiłem auto i podejrzałem ten 1 wahacz od mechanika, tez BOGE. Jeden ma ok 17 tys. drugi z 12. Na razie jestem zadowolony. Było to jakiś czas temu i nie wiem jak kształtują się ceny teraz ale już wówczas były inne firmy w cenie ok 150 zł, więc po co było kombinować.
a ja daje zdjecie tulejek ktore pracowaly przez mniej niz 10 tys km - u mnie niecaly rok i juz zaczelo sie straszne walenie jedna tuleja - ta rozwalona od srodka to MOOG druga to nie wiem ale wahacz steinberg chyba byl - montowal poprzedni wlasciciel - wymienilem tylko te zewnetrzne tez na MOOG bo akurat takie mialem juz kupione
i teraz na zdjeciach macie przyklad - jak to naprawde pracuje ? czy tulejka w srodku sie kreci czy raczej cala ta guma sie kreci - kto odpowie na podstawie moich zdjec to ma nobla - jedna wyrobiona w srodku a druga - pierwsze zdjecie - ta po prawej wyrobiona od zewnatrz - jednym slowem albo dorwe tuleje ktore te 10 tys wytrzymaja albo biore sie za PU i bule za zestaw na wahacz 90 zl i problem z glowy - no moze poza piszczałką
:]