Wiatm.
Czy ktos ogladal top gera z Alfa 8C? Ja widzialem i jestem troszke podlamany mozliwosciami tego autka. Niby 450 koni, super zawieszenie, rozklad masy a czas straszny!! Jeden z najwolniejszych aut w top gear((( Clarkoson mowil jakie to dzielo sztuki , piekna stylistyka, brzmienie silnika itd.. ale przeciez jest to najwiekszy seryjny silnik w alfie i jest to typowo auto sportowe!!!!. Co poszlo zle????????
Pozdrawiam.
Była Alfa 156 2.4 JTD 10V 185 KM
Jest Alfa 166 3.0 Super + LPG
Moze Stig sie nie przylozyl![]()
Co poszło źle? Jezioro na 'torze'.Przecież samochód nawet na prostej tracił przyczepnośc. Aquaplanning. Niefajne uczucie, gdy chcąc przyspieszac na prostej, tył zaczyna myszkowac na boki a przyspieszenie jest stałe i wynosi 0.

Miejmy tylko nadzieję że przetestują ją kiedyś jeszcze raz na suchym torze![]()
Alfa Romeo 156 2.0 TS tuning Zendera --> Alfa Romeo 156 2.0 TS --> Alfa Romeo 33 1.7 8V I.E. --> ???
Raczej wątpliwe, ponowne testy wykonali tylko raz (jeśli mnie pamięć nie myli) dla Koennigsegg'a jak wymyślili TopGear WingNapisał Spirit
Teraz raczej nie mają powodu![]()
Były: Fiat 126p 650; Honda Civic 1.4i EJ9; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic
Jest: Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed
Źle odbierasz ten program i tyleNapisał Rafik
. Nie wiem skąd u nas przeświadczenie, że TG testuje samochody. Przeciez to nie ma nic wspolnego z prawdziwym testem, poszukiwaniem granic przyczepnosci. Jak chlopak sobie driftuje miedzy kałużami to trudno, żeby osiągnął dobry czas
DD . W ogóle celem tego programu jest zabawianie widza, a nie nudne zagłębianie w suche liczby. Lubie oglądać TG, ale w życiu nie pomyślałbym żeby wziąć na poważnie to co ten program pokazuje..(inna sprawa, że nie wiem jak można na poważnie brać 99% tego co leci w TV w ogóle :wink: )

na You Tube jest masa programów francuskich które testowały 8C i testowali go tam też na torze, ale nie pamiętam czy podawali czas, bo to był suchy test. Ja francuskiego jeszcze na tyle dobrze nie rozumiem, żeby pisać rozprawki z tego co tam gadali. Ale polecam, jak komuś żabojadzki nie przeszkadza.
Jak się komuś szukać nie chce
Kiedyś fierglu.blog.interia.pl, dziś http://fiergloo.pl/
Bingo! TopGear jest programem rozrywkowym. Nie należy go traktować poważnie. Ogląda się go przyjemnie, podobnie jak się czyta felietony Skiby.Napisał JacekK
Były: Fiat 126p 650; Honda Civic 1.4i EJ9; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic
Jest: Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed
To jest jakis obłęd 450 koni i taki czas to jest poprostu niemozliwe.To jak testowali inne alfy to mialy lepszy czas.A 8c... nawet golf ja pokonal...nie wiem czy sie śmiać czy płakać :shock:
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki