Najlepsze jest to, że samochody które posiadamy są z drugiej ręki. Jeśli wiemy kto i ile jeździł nim od nowości (rodzina, sąsiad) to w porządku, mamy wiarygodny przebieg, Ale jeśli jesteśmy drugim i dalszym użytkownikiem, a pierwszy jest dla nas nieznajomym to nie wiadomo jaki jest faktyczny przebieg. A w to czy wierzycie czy nie, czy wam się wydaje czy nie to bajania ściętej głowy i Wasze fantazje urojone. Równie dobrze mogę powiedzieć, że widziałem Yeti pod Radomiem i w to wierzę.
Nie twierdzę, że nie ma samochodów 10-15 letnich z przebiegiem poniżej 200 000 km, ale jest ich niewiele, a nie jak na alledrogo 83% ma poniżej 200 000 km.
Gdyby cofanie liczników nie było problemem nagminnym, oszustwem i naciąganiem nowego nabywcy na koszta, to nie pojawiały by się coraz częściej informacje o tych przekrętach w tv czy gazetach. Cwaniaków i oszustów trzeba tępić i nie wciskajcie zaraz mi tu głodnych kawałków, że widzisz co bierzesz, bo to jest głupia gadka.
Cofanie liczników to problem, który jak najszybciej trzeba zlikwidować poprzez stanowczą walkę ze złodziejami. Kto uważa inaczej to znaczy, że dobrowolnie daje się robić w bambuko i nie szanuje swojej pracy i pieniędzy, a oszustom otwiera drogę do działania.
Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
Alfa Romeo 155 2.0 16V TS '97 - była
Alfa Romeo 156 2.0 16V TS '98 - była
Renault Laguna III 2.0 T '08 - była
Dodge Caliber 2.0 CVT '07 - był
Renault Laguna 2.0 dCi '12 - jest
Lancia Delta 1.4 TB '09 - była
Alfa Romeo GT 2.0 JTS '04 - jest
wujek masz absolutną rację. u mnie w rodzinie też wujek ma vectre z 98 r jest od nowości u niego i ma dopiero coś ok 160 tys wiec sa przebiegi ponizej 200 tys . ale chodzi o to że ja poto kupiłem alfe żeby nią się cieszyć i jezdziś od września już 15 tys. i dużo ludzi którzy kupuą alfy napewno nimi jeżdzą i się cieszą chyba że są i tacy którzy lubią na nie patrzećpozdro
Pozdrawiam
bikermarek
Alfa Romeo 155 1,8 Twin Spark 16V 1997: 13.05.2007 - 02.07.2011
Fiat Seicento 1,1 SPI 1999: 24.02.2012 - 09.03.2013
Alfa Romeo 155 2,0 Twin Spark 16V 1995: 31.07.2011 - ?
Cofania liczników by nie było gdyby ludzie patrzyli na stan samochodu a nie sugerowali się ile ma najechane. Każdy kto widzi Alfę jak ma 150 najechane i drugą taką sama jak ma 250 przebiegu to wiadomo że pojedzie zobaczyć tą z mniejszym przebiegiem. Podałem to jako przykład . Cofania liczników nie da się uniknąć . Do puki ludzie ufają licznikom a nie sobie tak będzie zawsze i żadne zakazy i kary tego nie zmienią.
'Nie uważaj się za fana motoryzacji póki nie kupisz Alfy,póki nie doświadczysz huśtawki bólu,rozczarowania i agonii po krótkiej chwili gdy wszystko jeszcze działało i byłeś na dobrej drodze'
Jeremy Clarkson
Im starsze auto tym mniejszy przebieg.
366 000 km znalezione na autoscaut :przypadkiem: http://www.autoscout24.pl/Details.aspx?id=b4v4qqjmocg3
'Nie uważaj się za fana motoryzacji póki nie kupisz Alfy,póki nie doświadczysz huśtawki bólu,rozczarowania i agonii po krótkiej chwili gdy wszystko jeszcze działało i byłeś na dobrej drodze'
Jeremy Clarkson
U mnie na liczniku tydzień temu zagoscilo 150 000 km. Ze mną przejechane 6 500 km![]()
ja swego czasu sprzedawałem siene taty . od nowosci w jego rękach przez 7 lat nalatał niecałe 60 tys , nikt na giełdzie nie chciał uwierzyc kazdy próbował się przyczepic do cofanego licznika , ale przebieg faktycznie był tak niski
alfa romeo jest 159 & 147 była 166 3.0.v6 super!!156jtdx2 147jtd8v