Czasem jednak trzeba zaciagnac reczny bo z linkami moze byc dosc duzy problem.Gdzies czytalem ze reczny dobrze jest zaciagac caly czas ale jak przymrozi to nie mialbym ochoty walic mlotkiem by puscilo badz stosowac inne patenty.Tak czy siak jest dylemat. Zaciagac czy nie?Napisał elwira
A powiedzcie mi co zrobić jak mam w jednym miejscu rdzę, nie przełazi na wylot ale widać że nie jest to rdza na powierzchni tylko trochę wżarta w podwozie. Wyciąć i dosztukować kawałek czy szczyścić do zdrowej blachy i zabezpieczyć
wyciąć? lolPP
wyczyścić i zamalować, jeśli jest konieczność dać wcześniej trochę szpachli![]()
[quote="fr33"]my - przednionapędowcy doskonale wiemy do czego nam się ręczny przyda zimąNapisał Lukasz A.
Czyli zaciagac![]()
Ja nie zaciągam... Już miałam niemiły poranek dwa lata temu i rok temu, choć zeszłej jesieni puscił...

dzisiaj skończyłem konserwacje podwozia w mojej Alfuni, nareszcie, zeszło mi nad tym prawie tydzień(bawiłem się z tym po pracy) , od piątku walczyłem z tą czarną mazią
, a ja tylko same progi konserwowałem bo orginalna izolacja była tam zdarta,
także warto zerknąć przed zimą pod auto, zawsze znajdzie się coś co trzeba poprawić
POZDR.

mam pytanie do tej konserwacji bitexem czy przed nałożeniem tej "mazi" szykujecie jakoś to miejsce np. myjecie woda z szmponem lub przecieracie szmata itp

Do uszczelek kupiłem jakiś rok temu silikon i przyznam, że się sprawdza :>>Napisał RUDA
Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.

Ludziska mam kilka pytan odnosnie przygotowania samochodu do sezonu zimowego:
1. Czy istnieje cos takiego jak umycie szyb (przede wszystkim przedniej) czymkolwiek co by umozliwialo w zimie lepsze schodzenie wszelkiego brudu zimowego przy myciu, a przede wszystkim w momencie pracy wycieraczek?
2. Czy na zime stosuje sie (czy sa w sprzedazy?) inne piora niz na lato?
3. Planuje w sezonie zimowym jezdzic na alumach. Czy sa jakies srodki, ktorymi warto zabezpieczyc felgi przed zima, czy moze oryginalnej felgi przeznaczonej do AR nic zima nie ruszy?
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki