Wedlug mnie to wina klockow
Pedał hamulca łapie na raz, ale skutecznosc hamulcow jest średnia. Moze klocki powinny sie jeszcze dotrzec do tarcz? zrobilem na nich moze ze 100 km dopiero...
No to powinny, jak jeszcze jakieś twarde zamontowałeś. Ale piszczeć nowe raczej nie powinny ;//

Chyba że twarde klocki hamulcowe spotykają się z twardymi tarczami- coś takiego miałem w Actrosie. Twarde Rolumbsy na twardych tarczach Mercedesa i też wyło od nowości
Kiedyś fierglu.blog.interia.pl, dziś http://fiergloo.pl/
No nic, poczekamy - zobaczymy. Musialem sie nauczyc teraz spokojnej jazdy przez ten czas az sie klocki "dotrą"![]()

Najczesciej to wina materowłu, lub źle dotartych klocków do tarcz.
W motocyklu miałem podobnie. Jeśli naprawde Cie to irytuje to wyjmij klocki i przeszlifuj fapierem ściernym. U mnie pomogło w 100%.
Moje piszczą tylko po rozgrzaniu i także mnie to irytuje, ale nie mam czasu sie tym zająć.
Alfa Romeo GTV, 2000

No rzeczywiście spryciarz. :wink:Napisał rigobert
Moim zdaniem.
Jeżeli tarcze ładnie i równo się zużywają to jest OK.
Ogólnie im bardziej twarde klocki to mogą bardziej piszczeć.
Jeżeli szlifować(toczyć) to tarcze a nie klock.i Bo to klocki się mają do nich dopasować, a nie odwrotnie.
Fiat Stilo Abarth
Saab 9-5 2.2 DiT
Maserati 430

Zwykłe tarcze brembo to kicha , są za miękie i piszczenie na nich to jest raczej norma. Myslę że założenie klocków Texstara ( są miekie ale bardzo skuteczne ) mogły by szybciej się dopasować i przestałyby piszczeć
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki