[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Konkurencja dla CLSa shooting break w amg, wg mnie Alfa powinna zagospodarować taka nisze.

Nie ma co się rozwodzić nad tym konceptem, to zwykły "ulep":-) Zobaczcie jak potraktowano tylne drzwi, wg. tego konceptu mała szybka tych drzwi nie otwiera się razem z drzwiami :-)

Statyczny ja wszystko rozumiem ale gdzie Giulia,a gdzie Benz CLS..Przeciez to inna klasa,cena.Zaraz giulie bedziemy porownywac do SLR-a...

Wlasnie bylem w salonie Alfy w Cardiff w UK i pomimo tego ze nie maja zadnych informacji o Giulii, nawet glupiej broszurki, i nie wiedza kiedy Giulia bedzie dostepna w UK, to juz sprzedali 5 szt. Q. Jeden salon sprzedal juz 5! A duzo ludzi maja zainteresowanych ktorzy czekaja az pojawi sie w salonie.

Ponadto maja 4C! Biala, sliczna!

cieszy mnie, że nie ma kombi, nie uznaję kombi, sedany czy hatchbacki są stylistycznie ciekawsze a auto nie fura do wożenia cementu. Wiem wiem, wózki dziecięce itd.... No faktycznie, to chyba jedyny argument.
Tymczasem skonfigurowałem sobie benzynową Giulię i wyszło mi 167 tysięcy:)
No to już prawie ją mam, potrzeba jeszcze tylko 167 tysiecy:)

Oddasz swoją 156 w rozliczeniu to zostanie 160tys.

Wlasnie bylem w salonie Alfy w Cardiff w UK i pomimo tego ze nie maja zadnych informacji o Giulii, nawet glupiej broszurki, i nie wiedza kiedy Giulia bedzie dostepna w UK, to juz sprzedali 5 szt. Q. Jeden salon sprzedal juz 5! A duzo ludzi maja zainteresowanych ktorzy czekaja az pojawi sie w salonie.

Ponadto maja 4C! Biala, sliczna!

Bo 7:32 robi robotę a Anglicy/Walijczycy mają cash i nie narzekają na plastiki czy czcionkę w katalogach. Polak musi wylać żale, że obsługa klienta zła, że nie ma wyboru, a na koniec się okazuje, że nie zalicza się nawet do grupy docelowej Dacii, bo jeździ 12 letnim samochodem. Grunt to twardo trzymać się swojej racji.

Ostatnia edycja:
Bo 7:32 robi robotę a Anglicy/Walijczycy mają cash i nie narzekają na plastiki, czcionkę w katalogach.

To będziesz mógł napisać, jak się Giulii więcej niż "trójek" w UK sprzeda. Po prostu Ci, którzy byli zafiksowani, już kupili, nie czekając na katalogi itp., a co będzie z resztą - zobaczymy.

Tak jak już pisałem kilka razy, Giulia jest jak Kia Ceed MK 1. Fundament solidnego domu, który się buduje. Giulia nie musi się sprzedawać w ilości takiej jak BMW 3/C/A4. Następca Giulii powinna a obecna Giulia co najwyżej może.

- - - Updated - - -

To będziesz mógł napisać, jak się Giulii więcej niż "trójek" w UK sprzeda. Po prostu Ci, którzy byli zafiksowani, już kupili, nie czekając na katalogi itp., a co będzie z resztą - zobaczymy.

No to teraz przelicz sobie ile Q sprzedało się w całej PL. Mogę się założyć o 5zł, że mniej niż w salonie w Cardiff.

Przez 2 tygodnie jeździłem po północnych Włoszech i żadna Gulia mnie nie mijała. Ani reklamy w radio, ani bilbordu. To może jeszcze jej nie produkują komercyjnie.

Przez 2 tygodnie jeździłem po północnych Włoszech i żadna Gulia mnie nie mijała. Ani reklamy w radio, ani bilbordu. To może jeszcze jej nie produkują komercyjnie.

W Västerås gdzie mieszkam, diler sprzedał, a raczej przyjął w ubiegły piątek zamówienie na jedną czerwoną benzynę . Tydzień temu na lokalnej drodze spotkałem białą giulię, raczej prywatną, bo bez kalkomanii na drzwiach. Z daleka widać było, ze to guilia, nie żadne bmw, czy dacia:)

Kiepsko patrzyłeś lub nie miałeś szczęścia. Miesiąc pobytu i sześć sztuk na drodze. Nie umiem wstawić filmu z ciekawym spostrzeżeniem, otóż Gulia wyróżnia się z "tłumu" jadących z naprzeciwka samochodów.

Nie marudź.
Dam przykład.
Nie mam danych z bieżącego roku, ale w 2003r we Włoszech zarejestrowanych było 32mln aut (wiki).
Zakładając nawet taką samą liczbę w 2016 (choć na pewno jest więcej) i liczbę sprzedanych Giulii np 1000szt na Włochy, to jest to tylko 0,003% wszystkich samochodów.
To tylko taka szybka matematyka, żeby pokazać że wcale nie tak łatwo trafić na to auto na drodze. Po za tym może niektórzy swój nowy nabytek na początku traktują jako auto "do kościoła i do garażu" :P, więc jeszcze bardziej spada prawdopodobieństwo spotkania Giulii.
Może tak być? Pewnie może...

Tak jak już pisałem kilka razy, Giulia jest jak Kia Ceed MK 1. Fundament solidnego domu, który się buduje. Giulia nie musi się sprzedawać w ilości takiej jak BMW 3/C/A4. Następca Giulii powinna a obecna Giulia co najwyżej może

Pisałeś kilka razy. Skąd to wiesz? Konkret: skąd? masz wgląd w biznesowe plany FCA? Uzasadnij.

- - - Updated - - -

ja jeżdziłem po Hiszpanii, Portugalii, Francji i Niemczech, nakręciłem 7 tysięcy kilometrów i nigdzie nie widzialem żadnej Giulii. :(

Pisałeś kilka razy. Skąd to wiesz? Konkret: skąd? masz wgląd w biznesowe plany FCA? Uzasadnij.

- - - Updated - - -

Jeśli bym Ci kazał jeździć samochodem tak szybko jak Robert Kubica to myślisz, że nawet jakbyś się zaparł to dałbyś radę? Nie dałbyś, gdyż ten typ od trzeciego roku życia jeździ bez przerwy, ale gdybyś się zaparł to Twój syn miałby szansę być tak samo szybki. Chcę przez to powiedzieć, że BMW buduje auta nie od dziś i długo pracowało na sprzedaż, postrzeganie marki etc. A Alfa? Hmmm... Menadżerowie Alfy pili dużo wina i jak im się kończyło to snuli wielkie plany. I to była Alfa Romeo przez ostatnie 11lat.(licząc od końca sprzedaży 156).

Giulia stanowi fundament zarówno technicznie, gdyż na tej platformie może być zbudowane z 5-6 modeli lekko, ale także wizerunkowo - wszak nowa jakość, bicie konkurencji na torze...

Czy to zadziała?

http://www.topgear.com/car-reviews/maserati/v6d-4dr-auto/first-drive

Przeczytaj sobie ten artykuł i się mocno zastanów. Giulia Q ledwo co została dopuszczona do sprzedaży, a szanowane TG powątpiewa w sens zakupu Ghibli czyli modelu o klasę wyżej, bo skoro lepsze, tańsze i szybsze to po co przepłacać. Alfę porównuje się do droższych modeli konkurencji i Alfa tego pojedynku nie przegrywa. Z wielu przyczyn nie może wygrać (nie spodziewam się zwycięstw w niemieckich pisemkach, gdyż tak ważne elementy jak ergonomia czy wysokość progu załadunku na pewno będzie oceniona lepiej w BMW/MB/AU), ale grunt żeby nie przegrać. Także się zastanów czy Giulia stanowi postęp i fundament do budowy ALFY a nie alfy.

Za 10 lat nie będziesz się wstydzić za Giulię i Alfę jako taką.

ja jeżdziłem po Hiszpanii, Portugalii, Francji i Niemczech, nakręciłem 7 tysięcy kilometrów i nigdzie nie widzialem żadnej Giulii. :(

Pewnie tak byłeś zajęty zmianami loginów na forum, że nie miałeś okazji przyjrzeć się Giuliom na drodze :)

Ostatnia edycja:
W Poznaniu wydano na razie dwie sztuki zwykłych Giulii ale maja zamówione kolejne, wiec trudno mówić ze sprzedaży jeszcze nie ma

Amortyzatory
Powrót