To tylko plotki.
Manuala w USA po prostu nikt nie kupi. Tam ludzie nie potrafią tego używać.
Z manualem był problem w Q RHD, taki sam jak z Q4 RHD. Czyli nie mieścił się w aucie z kierownicą z prawej strony.
Odnośnie dyskusji o zakupie auta – ja w sytuacji ograniczonego budżetu poszedłbym w auto demo z niedużym przebiegiem, ale musiałoby mieć dokładnie to na czym mi zależy, żeby nie płacić za wyposażenie, którego nie będę używał (np. duża nawigacja). A z perspektywy czasu byłby to: CP/AA, ACC (obecnie to mój must-have), czujniki parkowania P+T, automat, czujnik deszczu, ksenony (25W spokojnie wystarczają), keyless. Z bajerów to duży wyświetlacz 8,8 (świetnie sobie radzi z CarPlay) oraz manetki zmiany biegów.
Veloce daje dużo wyposażenia w standardzie (fotele sportowe, tapicerka, silnik, Q4), ale niestety za powyższe trzeba dopłacić.
Niestety główna wada aut ze stocku i demo jest taka, że płacisz za wyposażenie, którego nie chcesz. Ja miałem szczęście i trafiłem na egzemplarz idealnie dla mnie skrojony i oszczędziłem sporo $$$, ale zmieścić się z Veloce w limicie 150 (w praktyce 167,5 kzł dla vatowców) jest bardzo trudno, praktycznie niemożliwe.