Strona 130 z 130 PierwszyPierwszy ... 3080120121122123124125126127128129130
Pokaż wyniki od 1,291 do 1,299 z 1299
  1. #1291
    Użytkownik Świeżak Avatar k3ss
    Dołączył
    08 2013
    Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    były: 156, 147, 159x2, jest: GIULIA 2.2 AT8
    Postów
    108

    Domyślnie

    Cytat Napisał Kolpak Zobacz post
    Jesteś w stanie określić co na co wymienili (jakieś nr części, albo wygląd), bo mnie też średnio się zamyka..
    wymienione zostały te odboje (wrzucam zdj obecnych), inna konstrukcja niż "stare"/pierwotne (zdjecie z neta, troche je widać) Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_6565.jpg
Wyświetleń:	0
Rozmiar:	22.0 KB
ID:	255709Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	old.jpg
Wyświetleń:	0
Rozmiar:	57.1 KB
ID:	255710

  2. #1292
    Użytkownik Świeżak
    Dołączył
    11 2018
    Auto
    ford escape
    Postów
    73

    Domyślnie

    Lepiej teraz czy to samo.

  3. #1293
    Użytkownik Świeżak Avatar Kolpak
    Dołączył
    09 2018
    Auto
    Giulia Q
    Postów
    56

    Domyślnie

    Pytanie o błędy:

    1. "Nieudany test konfiguracji (zainstalowano nieprawidłowy komponent) B10AA4A Zainstalowana nieprawidłowy podzespół"
    2. "Obwód czujnika A położenia wałka rozrządu (grupa2) P039300 Wysoko"
    3. "...obrotowego (dystrybucja elektronicznego mom. obrotowego, je... U177287 brak komunikatu"

    Takie 3 błędy wychodzą i się nie kasują na kompie TEXY - ktoś ogarnia w czym rzecz?

    Poza tym orientuje się ktoś gdzie jest umiejscowiony czujnik położenia wału w 2.9 o którym mowa w 2 błędzie (może jakiś rysunek?), żebym mógł sprawdzić czy coś się wypięło, urwało, czy też jest do wymiany? Dysponuje ktoś nr części?

  4. #1294
    ViP Rowerzysta Avatar majk
    Dołączył
    01 2007
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    ALFY
    Postów
    468

    Domyślnie

    Zdiagnozuj kilkoma testerami i porównaj , czasami pokazują głupoty.

  5. #1295
    Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Dołączył
    10 2011
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Giulia Veloce 2.0T Q4 i Giulietta 1.4TB
    Postów
    5,378

    Domyślnie

    Cytat Napisał Kolpak Zobacz post
    Pytanie o błędy:

    1. "Nieudany test konfiguracji (zainstalowano nieprawidłowy komponent) B10AA4A Zainstalowana nieprawidłowy podzespół"
    2. "Obwód czujnika A położenia wałka rozrządu (grupa2) P039300 Wysoko"
    3. "...obrotowego (dystrybucja elektronicznego mom. obrotowego, je... U177287 brak komunikatu"

    Takie 3 błędy wychodzą i się nie kasują na kompie TEXY - ktoś ogarnia w czym rzecz?

    Poza tym orientuje się ktoś gdzie jest umiejscowiony czujnik położenia wału w 2.9 o którym mowa w 2 błędzie (może jakiś rysunek?), żebym mógł sprawdzić czy coś się wypięło, urwało, czy też jest do wymiany? Dysponuje ktoś nr części?
    jak majk pisał, spróbuj inny program (MES?). druga sprawa schematy/rysunki - pisałem ze 3 tyg temu - jest w necie cały elearn/kampanie/serwice newsy/instrukcje itp - wystarczy w goolach wpisać elearn fca, kliknac na pierwszy link, zmienic język/markę/model, i masz wszystko czym aso dysponuje (poza ePerem tylko). aha, w polskiej wersji są braki dokumentów, jak nie znajdujesz angielska - prawie kompletna, jak nie to włoska. dokładnie jak w ASO - też mają braki

  6. #1296
    Użytkownik Świeżak Avatar Kolpak
    Dołączył
    09 2018
    Auto
    Giulia Q
    Postów
    56

    Domyślnie

    Może miał ktoś objawy nierównej pracy silnika i blokady obrotów?
    Ja mam 2.9 i odcięcie przy 2500, a znajomy (też z forum) ma 2.0 i odcina przy 3500.
    Objaw trzęsienia podobny.
    Oba auta z USA, oba nie miały żadnego uszkodzenia silnika ani osprzętu.
    Moje już jeździ po drogach.

    U mnie bym jeszcze rozumiał, że błędy itd., to może odcina 2 cylindry, ale w 2.0?

  7. #1297
    Użytkownik Rowerzysta Avatar uTvo0
    Dołączył
    02 2017
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta (2013-2018) 1,4 TB 170 KM, Giulia Veloce (2018)
    Postów
    278

    Domyślnie

    Cytat Napisał Kolpak Zobacz post
    Może miał ktoś objawy nierównej pracy silnika i blokady obrotów?
    Ja mam 2.9 i odcięcie przy 2500, a znajomy (też z forum) ma 2.0 i odcina przy 3500.
    Objaw trzęsienia podobny.
    Oba auta z USA, oba nie miały żadnego uszkodzenia silnika ani osprzętu.
    Moje już jeździ po drogach.

    U mnie bym jeszcze rozumiał, że błędy itd., to może odcina 2 cylindry, ale w 2.0?
    W Polsce aut nie było?

    Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

  8. #1298
    ViP Rowerzysta Avatar majk
    Dołączył
    01 2007
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    ALFY
    Postów
    468

    Domyślnie

    bene jaką lejecie ?

  9. #1299
    Użytkownik Świeżak Avatar Kolpak
    Dołączył
    09 2018
    Auto
    Giulia Q
    Postów
    56

    Domyślnie

    Cytat Napisał uTvo0 Zobacz post
    W Polsce aut nie było?

    Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
    Lubimy wyzwania.

    - - - Updated - - -

    Cytat Napisał majk Zobacz post
    bene jaką lejecie ?
    Jeszcze nie lejemy

Podobne wątki

  1. Niedomykacjące się szyby i dwa mniejsze problemy.
    Utworzone przez achilles1221 w dziale GT
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 18-06-2016, 15:04
  2. wieksze czy mniejsze spalanie
    Utworzone przez FacesOfDeath w dziale 156
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 22-06-2014, 09:55
  3. [146] mniejsze hamulce przód 1,8 TS
    Utworzone przez stux w dziale 145/146/155
    Odpowiedzi: 13
    Ostatni post / autor: 14-07-2013, 23:12
  4. Mniejsze porcje na Macu
    Utworzone przez kubacik w dziale Hyde Park
    Odpowiedzi: 15
    Ostatni post / autor: 11-08-2010, 07:49
  5. Nietypowy problem po wymianie opon na mniejsze
    Utworzone przez zabazsc w dziale 156
    Odpowiedzi: 16
    Ostatni post / autor: 23-07-2010, 08:44

bezpiecznik start stop

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory