Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy 12345678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 92
  1. #81
    Użytkownik Świeżak
    Dołączył
    06 2018
    Auto
    Stelvio 2.0/200KM
    Postów
    216

    Domyślnie

    Cytat Napisał kozak Zobacz post
    a cos to zmienia ze nie jest juz unsuppoerted ? jakies nowe opcje ?
    Nie mam pojęcia, jeżeli chodzi o nowe opcje. Raczej wątpię.
    Ale jest supported - czyli nie zgadujemy/domyślamy się, co ten moduł robi, tylko wiemy, że to takie coś od silnika

  2. #82
    Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Dołączył
    10 2011
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Giulia Veloce 2.0T Q4 i Giulietta 1.4TB
    Postów
    5,379

    Domyślnie

    dokładnie. można się ciut bardziej obawiać uruchomić np proxi bez oficjalnego wsparcia. u mnie na pewno w 4.4 ciagle nie ma mojego ecu, innych nie sprawdzałem jeszcze, ale w 4.3 było jeszcze kilka innych brz wsparcia, z każdym jednak się łączylem ok do odczytu

  3. #83
    Użytkownik Maniak resoraków Avatar prezes-tk
    Dołączył
    11 2008
    Mieszka w
    Siemianice/Słupsk
    Auto
    Były: 2 x AR 166 2,4 20v, AR 156 1,9 JTD, AR 159 SW 2,4 20v, jest: Giulia 2.0T
    Postów
    622

    Domyślnie

    Pobrałem, sprawdzę niebawem. U mnie ostatnio nie chciał się połączyć z jednym modułem wymagającym adaptera 6, mimo, że z innym w tej samej części połączył się bez przeszkód. To chyba było w części dot. wskaźników (ICP). Wersja pełna.
    A tak na marginesie: też mam wersję "portugalską".

  4. #84
    Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Dołączył
    10 2011
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Giulia Veloce 2.0T Q4 i Giulietta 1.4TB
    Postów
    5,379

    Domyślnie

    Cytat Napisał prezes-tk Zobacz post
    Pobrałem, sprawdzę niebawem. U mnie ostatnio nie chciał się połączyć z jednym modułem wymagającym adaptera 6, mimo, że z innym w tej samej części połączył się bez przeszkód. To chyba było w części dot. wskaźników (ICP). Wersja pełna.
    A tak na marginesie: też mam wersję "portugalską".
    jaki masz interfejs? w razie czego rezystor usunięty?
    co do Portugalii, wg mnie był jakiś zamęt po stronie FCA bo u mnie była faktycznie Portugalia (nie tylko wg MES, ale WItech2), gosć zmienił mi w ASO i już pokazywało Polskę u niego, konfiguracja proxi (zrzut hex CTRL+ALT+C (czy coś takiego) w MES) zmieniły sie 2 bajty, ale MES 4.3 ciągle pokazywał Portugalię. 4.4. już pokazuje Polskę.
    Ciekaw jestem czy u innych też jest to źle ustawione, no i bardziej czy to wpływa na cokolwiek (np jakieś parametry algorytmów związanych z grzaniem, ładowaniem, klimą, cyrkulacją oleju po wyłączeniu silnika itp)

  5. #85
    Użytkownik Świeżak Avatar moosiak
    Dołączył
    04 2015
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia
    Postów
    118

    Domyślnie

    Ja obstawiam, że ktoś wpisywał na pałę P,O brał łyka espresso i klikał enter i stąd mamy Portugalię.

  6. #86
    Użytkownik Maniak resoraków Avatar prezes-tk
    Dołączył
    11 2008
    Mieszka w
    Siemianice/Słupsk
    Auto
    Były: 2 x AR 166 2,4 20v, AR 156 1,9 JTD, AR 159 SW 2,4 20v, jest: Giulia 2.0T
    Postów
    622

    Domyślnie

    Mam VScan na USB od Viakena, symbolu nie pamiętam i adaptery. Generalnie, poza wspomnianym przypadkiem łaczę się wszędzie. Z akcji nieudanych mogę wspomnieć tylko próbę uruchomienia automatycznych świateł drogowych (wyczytałem chyba na alfaowner, że jak jest kamera systemu pilnowania pasa to nie ma problemu). MES zmianę przyjął ale nie zapisał. Temat odpuściłem, próbowałem z kolegą w serwisie Alfy - też bez powodzenia, widocznie nie do końca prawdę wyczytałem.

  7. #87
    Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Dołączył
    10 2011
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Giulia Veloce 2.0T Q4 i Giulietta 1.4TB
    Postów
    5,379

    Domyślnie

    Cytat Napisał moosiak Zobacz post
    Ja obstawiam, że ktoś wpisywał na pałę P,O brał łyka espresso i klikał enter i stąd mamy Portugalię.
    może, ale skoro w MES były 2 różne kody hex przypisane do Portugalii, to błąd główny swoją drogą mógł się wziąć z błędu/literóki w jakiejś tablicy kodów. na to oczywiście może i sprawa z włoskim podejściem do pracy.


    Cytat Napisał prezes-tk Zobacz post
    Mam VScan na USB od Viakena
    sprawdź multimetrem czy nie masz rezystora jeszcze miedzy pinami 6 i 14.
    Inna sprawa że z moich interfejsów, jeden (bez rezystora, VGate Scan), który działa świetnie w każdej 159 (robiłem na nim nie raz proxi tam), nie działa w Giulii wogóle, a działa za to zwykły ELM na USB bez rezystora. Mam też takiego ELMa na BT, i on wchodzi do większości modułów, ale chyba do 2 czy 3 nie wchodził (ponad to nie wchodził do Proxi bo był komunikat że transmisja jest zbyt wolna).

  8. #88
    Użytkownik Maniak resoraków Avatar kozak
    Dołączył
    07 2018
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia
    Postów
    547

    Domyślnie

    Żeby zrobić całe proxi trzeba 2ch adapterow.
    Inny adapter jest do ABS, inny do silnika

    Wysłane z mojego HMA-L29 przy użyciu Tapatalka

  9. #89
    Użytkownik Maniak resoraków Avatar kozak
    Dołączył
    07 2018
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia
    Postów
    547

    Domyślnie

    u mnie dalej jest unsupported.

  10. #90
    ViP Rowerzysta Avatar majk
    Dołączył
    01 2007
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    ALFY
    Postów
    470

    Domyślnie

    Linie can są 3 to i 3 wtyczki

Podobne wątki

  1. [Stelvio] Opinie użytkowników o Stelvio
    Utworzone przez Firste w dziale Giulia/Stelvio
    Odpowiedzi: 960
    Ostatni post / autor: 12-03-2019, 13:42
  2. [Giulia] Akcesroria karbonowe dla Giulii/Stelvio.
    Utworzone przez Belfer w dziale Giulia/Stelvio
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 16-07-2017, 21:19
  3. [159] Nie działają funkcje radia
    Utworzone przez szymonjot w dziale 159/Brera/Brera Spider
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 21-09-2015, 20:54
  4. ICS zmienia sam funkcje
    Utworzone przez lukas 166 w dziale 166
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 03-12-2011, 20:49

sgw alfa

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory