Nie bez powodu napisałem to w cudzysłowiu, późno było to nie wiedziałem jak to ująć w inne słowa. Nie ma żadnego dyfuzora. Jest inny kształt po prostu tych luster.
Nie bez powodu napisałem to w cudzysłowiu, późno było to nie wiedziałem jak to ująć w inne słowa. Nie ma żadnego dyfuzora. Jest inny kształt po prostu tych luster.
Wymiana uszczelek i listewek górnych pomogła. Jest dużo lepiej, teraz dopiero przy 150 szum przeszkadza, ale i na to jest rada. W moim przypadku wiatr dochodził z końca szyby (tej prostej uszczelki pionowej od strony klamki). Powodem tego wiatru był wypadający "motylek" uszczelki z ramki tylnej szyby. Po wciśnięciu tego motylka nastąpiła jeszcze większa poprawa więc postanowiłem go jakoś tam na stałe przytwierdzić (niestety wypada właśnie przy większej prędkości, tak jakby uszczelka nie była dociśnięta do samego końca). Spróbuje zwykłym klejem albo czarnym sylikonem. Nic nie powinno się stać, bo fragment uszczelki nie dotyka szyby więc raczej się nic niepotrzebnego nie sklei.
w jaki sposób można wyregulować drzwi ? wydaje mi się że trzeba je trochę podnieść do góry bo u mnie koncert zaczyna się już od 70 km/h. Wieje w okolicy lusterka. Wydaje mi się, że ten "trójkąt" powinien bardziej dolegać do uszczelki bo jak zamknę drzwi to szyba dociska uszczelkę i robi się delikatna przerwa właśnie w okolicy lusterka
Dałem 200zł za 2 listwy i 2 uszczelki. (polecam szrot na puszkina w łodzi) Wymienialem sam. Nie są przyklejone tylko wciskane. oprócz tego przesunalem szybę kluczem 10 zarówno do góry (pod boczkiem) jak i bardziej do uszczelki (pod drzwiami nasadka 10). Jak mam dobrze wcisniete uszczelki to przy 180 jest szum, ale znosny. Dzisiaj będę bawił się sylikonem. W środę będę testował.
Można też uderzyć do ASO, ale tam wołają 1000zł za komplet na obie strony.
Gdzie pod drzwiami - żeby szybę docisnac do uszczelki ?
Wysłane z mojego SM-C115 przy użyciu Tapatalka
Połóż się pod drzwiami, jest tam taka gumowa zaślepka, wyjmujesz ją i tam masz głeboko taką nakrętkę na klucz 10, odkręcasz i przesuwasz. Chyba przesunięcie w strone boczka przesuwa szybę do uszczelki.
Mógłbyś jeszcze napisać w jakim zakresie kręciłeś?Czy są to rzędy kilku obrotów, czy raczej kilkunastu stopni?Boje się coś uszkodzić![]()
Tą nakrętkę możesz odkręcić całkowicie. Przesuwasz potem ten "dzynks" () w stronę boczku i nakładasz nakrętkę. Ja trzymałem cienkim śrubokrętem ten dzynks(odskakuje), a małą nasadkową 10 dokręcałem nakrętkę. Można to też zrobić bez zdejmowania tej nakrętki, ale to już jak Ci wygodniej.