Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
He, obydwie szprychówki znam doskonale, sporo na nich objeździłem - 16tki szprychowe powyżej wspomniane są takie "milutkie" i sympatyczne , " z epoki" , nie udają niczego, jedynie marną jakość lakieru miały (chyba prod w Turcji) , a 2 komplety miałem - łuszczył się od spodu ramion . 17tki przytoczone powyżej to wzór ze 147 GTA i są genialne, i stylistycznie i wykonaniu , nie są przesadnie ciężkie itd, chwalę nie tylko dlatego że takie mamTylko ich czyszczenie brrrr.... tyle zakamarków pod kątem prostym...
Wersja Crossclimate + 16 do tzw daily chyba najbardziej mi by pasowała.
Co do zakrętów to się nie zgodzę ale ok![]()
No , czyimiś wydatkami nie można kierować, ale uważam, że koła do auta powinny być dopasowane pod wzg mocy, Alfisti zbyt często idą drogą pozorów niestety - wielkie fele, szeeererokie opony , niski zawias , wielkie BBK - i wszystko po nic . Czyste pozory i nic za tym nie stojące. Osobiście mi się to nie podoba, czasem ma uzasadnienie, ale bardzo, bardzo rzadko.
He, obydwie szprychówki znam doskonale, sporo na nich objeździłem - 16tki szprychowe powyżej wspomniane są takie "milutkie" i sympatyczne , " z epoki" , nie udają niczego, jedynie marną jakość lakieru miały (chyba prod w Turcji) , a 2 komplety miałem - łuszczył się od spodu ramion . 17tki przytoczone powyżej to wzór ze 147 GTA i są genialne, i stylistycznie i wykonaniu , nie są przesadnie ciężkie itd, chwalę nie tylko dlatego że takie mamTylko ich czyszczenie brrrr.... tyle zakamarków pod kątem prostym...
Wersja Crossclimate + 16 do tzw daily chyba najbardziej mi by pasowała.
Co do zakrętów to się nie zgodzę ale ok![]()
No , czyimiś wydatkami nie można kierować, ale uważam, że koła do auta powinny być dopasowane pod wzg mocy, Alfisti zbyt często idą drogą pozorów niestety - wielkie fele, szeeererokie opony , niski zawias , wielkie BBK - i wszystko po nic . Czyste pozory i nic za tym nie stojące. Osobiście mi się to nie podoba, czasem ma uzasadnienie, ale bardzo, bardzo rzadko.
...D Mi zależy tylko, żeby auto wyglądało proporcjonalnie, a na felgach 16" niestety tak nie jest. Moim jedynym problemem jest zdecydowanie, czy ta zmiana jest dla mnie warta kompromisu w komforcie i cenie ogumienia, w zamian za lepszy wygląda i precyzyjniejsze prowadzenie...
Crossclimate + 17 to też nie taki znowu wymysł na daily. Zgadzam się i też zauważyłem, że niektórzy mają tendencję do takich zmian, ale nie uważam, że założenie felg o jeden rozmiar większych jest taką zmianą. Według katalogu, 1.8TS była dostępna z całą paletą felg od 15 aż do 18 cali, więc nie jest to żadna wydziwianie. Zakładanie 19 cali z semi-slic to była by przesada, a widziałem niedawno na forum, że ktoś tu taką 1.8TS ma :-D Mi zależy tylko, żeby auto wyglądało proporcjonalnie, a na felgach 16" niestety tak nie jest. Moim jedynym problemem jest zdecydowanie, czy ta zmiana jest dla mnie warta kompromisu w komforcie i cenie ogumienia, w zamian za lepszy wygląda i precyzyjniejsze prowadzenie
PS. Tutaj fajnie widać jak zmiana szerokości felgi i ET wpływa na jej położenie względem piastyhttp://uniwers.vot.pl/et/

GT na 16 to straszny widokmiał ktoś z was zimówki na 18" ? mam 2 opony 225/40.18 i zastanawiam sie czy nie sprzedać swojego zestawu 16" i dokupić 2 sztuki opon na zimę ;]
Piszesz w kontekście GT?Na lato na pewno 19 inaczej nie widzę tego auta
a są w ogóle do dostania stalówki 5x98 w rozmiarze więksyzm niż 16?ciagnie do zrobienia sobie 17’ stalowek 8.5 cala szerokich zeby to jakos wygladalo
przecież są ori felgi od GT 18" z ET41 i ludziom przy oponach 225/40R18 nic nie obcieraOd kiedy przy ET40,5 podobno 225mm ociera, a przy mniejszym już nie.