No nie wiem czy tak duzo :/
159-270/505 /Ghibli 2.8 Bi-Turbo 381km/156 2.4 Grafittowy klekot 180/380 /AR 156 3.2GTA Rozbita
i co panowie, chcielibyscie gotowy i przerobiony program wrzucic od razu ? brawo ...

Dziś dostałem propzycję zawirusowania mojej włoszki na jakieś 180KM (za śmieszne pieniądze). Wiem że sporo aut jeździ z podniesioną mocą (nie tylko Alfy, ale wszystko co ma ten silnik - Ople, Fiaty itp). Co Wy o tym sądzicie - może ktoś ma i cościekawego powie? Ja generalnie wychodzę z azałożenia, że fabryka założyła jakąś żywotność podzespołów i skoro nie dała więcej jak 150KM, to miała powody. Wiem, że jest zapas - ale czy warto?
Mnie jak narazie ta moc wystarcza - a jeździłem wieloma mocniejszymi samochodami i powiem, że ta Alfa z tym silnikiem JTD chodzi naprawdę nieźle. Więc czy warto?

Mandus - jesteś z okolicy to pogadamy jak się zjedziemy na 3 GT ( dżordż zwłaszcza sporo wie bo sam "cipował" kilka swoich włoszek
a jak sam piszesz że za "śmieszne pieniądze" to niby warto
pytanie - czy dobrze za te "śmieszne" zrobią
gdzie to mieliby zrobić ? jaki moment itp ?
bo same KM to jeszcze nie wszystko
ale jak pisałem - daj znać jak odbierzesz autko , ja dam znać dżordżowi to pohulamy i pogadamy
Ostatnio edytowane przez bocian ; 08-06-2011 o 09:17

Moim zdaniem nie ma co się zastanawiać. Zwłaszcza jak mówisz finansowo na tym nie ucierpisz. Fabryczny setup wg mnie jest niezadowalającyTak jak bocian napisał nie przesadź tylko z momentem bo dość szybko będziesz sprzęgło tudzież półośki wymieniał
Przy okazji zastanowiłbym też na Twoim miejscu na dołożeniu szpery
145 1,7 16V boxer...
147 1,9 8V ropucha
GT 1,9 16V fajniejsza ropucha
156 SW FL 1,9 8V kolejna ropucha
nie ten dział kolego
zapraszamy tutaj:http://www.forum.alfaholicy.org/tuning_mechaniczny/
pzd.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki