Witam,
Jak w temacie.. co sadzicie o chipowaniu disla w GT? Przymierzam się to kupna tej pieknosci i mam dylemat. Osobiscie jestem za 2 litrowa benzyna, mialem okazje byc pasazerem w tym aucie i wrazenia w porownaniu do mojego 1.8 w 156 sa nieziemskie. A jak bedzie jezdzilo to malenstwo po chiptuningu ze 150 na 170 KM? Lepiej niz benzyna? Poniewaz taka opcje tez rozwazam.
I jeszcze pytanie, sledze ostatnio namietnie GT ktore pojawiaja sie na otomoto i kilka dni temu pojawila sie w mazowieckim GT 1.9 zchipowana do 190 KM.. co o tym sadzicie? mozliwe? niebezpieczne?
Pozdrawiam

z tego co sie orientuje chipowanie za pomocą power boxa jest najgorszym, najtańszym i najmniej profesjonalnym rozwiązaniem. Najlepiej podpiąć komputer pod body computer w samochodzie i zmienić parametry silnika (wgrać nową mapę) W granicach zdrowego rozsądku jest wzrost mocy do 30 proc. Myśle ze istotną rzeczą tutaj bedzie rowniez kiedy ten klient zrobił tego chipa. Słyszałem różne opinie odnośnie chipowania silników fiata, opinie skrajne. Od tego że w ogóle nie warto bo pękają paski itp, aż do tego ze to sa najlepsze silniki do chip tuningu takze chyba nie warto sie sugerowac opinią tylko najlepiej pytac ludzi co sobie to zrobili w tym motorze![]()

Dokładnie, więc do nich pytanieEwentulanie gdzie mozna to zrobic w Warszawie lub Łodzi i z jakimi kosztami może się to wiązać, oczywiście w profesjonalny sposob jedynie
![]()

hump.O thanked for this post
hump.O thanked for this post

Ja dzisiaj rozmawialem z poleconym kolesiem od podnoszenia mocy. Krotko mowiac to co oferuje to zmiana oprogramowania a to w efekcie ma dać 25-30KM i okolo 60Nm wiecej. Mowil cos o 2 latach gwarancji i 2 tygodniowym okresie testowym jakbym sie rozmyslil. To wszystko za 800zl. To chyba dobra cena.

jeśli z hamownią to cena jest dobra, bez hamowni to nie ma co robić w ogóle ... brać i chipować i nie żałować![]()
Uwaga, mam Alfę i nie zawaham się jej użyć !!!!

podniesienie mocy do 170 KM z tego silnika oferuje sam producent, więc mniemam, że granica bezpieczeństwa jest sporo wyżej;
nigdy nie miałem niemieckiego samochodu - i nie żałuję...
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki