Może problem to za duże słowo, ale zaczelo mnie to denerwować i zastanawiam sie czy da sie to jakoś zmienić. Radio ma zaprogramowaną automatyczną głośność na 20 i zawsze jak zapalam auto jest na 20 nawet jak wcześniej mam 40 to jak zgasze i zapale znowu 20. Szukałem w instrukcji i da sie to zaprogramować tyle że w granicach od 1-20A to całe 20 to jest mega cicho i zawsze musze podgłaśniać przynajmniej na 30 żeby cokolwiek słyszeć. Jest jakies rozwiązanie tego?

mi z kolei "pamieta" ostatnie ustawienie glosnosci i zawsze rano jak odpalam auto to mam gwarantowana pobudkemnie to akurat troche irytuje ale olewam temat
masz radio "zwykle" czy w navi? bo to roznica dosc znaczaca w sterowaniu/ustawianiu z tego co zauwazylem uzywajac obydwoch. bardziej upierdliwe w obsludze jest to z navi i ona wlasnie mi pamieta glosnosc
145 1,7 16V boxer...
147 1,9 8V ropucha
GT 1,9 16V fajniejsza ropucha
156 SW FL 1,9 8V kolejna ropucha
a mi podczas jazdy samo sie pogłasnia do maximum i powoli scisza. co dziwne na wyswietlaczu radia nie pokazuje wzrostu np. z 25 do 50. nie dzieje sie to czesto, ale zdarza sie i boje sie, ze kiedys zejde na serce...
pzd
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 30-11-2010 o 19:32

nie, fabryczny sprzet. o ile sie nie myle blaupunkt-taki tani niemiecki szajs. nie wspomne o jakosci zestawu bose.w kia rio fabryczny był o niebo lepszy.
pzd.
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 30-11-2010 o 19:32

Ja tam jestem bardzo zadowolony z BOSEjedyny problem jest z tą głośnością początkową, też mam 20 i za każdym razem przy starcie muszę lecieć w górę. Może ktoś wie co z tym zrobić?

było zamontowane fabrycznie radio z navi, ale jak kupowałem to niemiec wyjał to z navi i włożył fabryczne bez navi, blaupunkta. Generalnie to przegladałem pare raze to instrukcje i jasno jest napisane ze zakres od 1-20 głośnosci początkowej. Nie mam pomyslu co z tym zrobić?

Przy ręcznym masz mikrofon, który mierzy poziom hałasu w kabinie i w zależności od tego ustawia głośność zestawu audio. Opcja jest do wyłączenia, ale muszę przyznać, że zazwyczaj nieźle działa. Wystarczy, że wjedziesz na brukowana ulice i z automatu masz głośniej radio, nie musisz nic przełączać.
Polecam przeczytanie instrukcji![]()
Pozdrawiam
Michał (p.maiki)
Było 146 1.4 TS 97r 2006-2008, 147 1.6 TS 02r 2008-2009

Jeśli znalazłeś coś co nam umknęło podziel się, prosimyKolega w pierwszym poście zaznaczył iż znalazł ale tylko w pewnym przedziale.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki