• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

regulacja drzi /szyby pocznej

• Autor wątku Autor wątku DZG
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

DZG

Guest
regulacja drzwi /szyby pocznej

Chciałbym wyregulować szybę w drzwiach bo zaczyna świszczeć, i zachodzi pytanie jak :D ? aby unieść na śrubach zawiasy trzeba demontować błotnik ? wszelkie wskazówki mile widziane ;)

Ostatnia edycja:
to co ty chcesz regulować ?
szybę czy drzwi całe ?

jeśli zda egzamin wyregulowanie samej szyby no to wtedy tylko szybę.

ale jeśli nie to się już profilaktycznie pytam o zawiasy ;)

a co to są "drzi" i "szyby poczne" ?
Jak zaczniesz bawić się drzwiami to zaczną się problemy z otwieraniem lub zamykaniem. Szyby w GT mają to do siebie że hałasują i trzeba z tym żyć. Nic z tym nie zrobisz po za nowym zaprogramowaniem szyb.

a co to są "drzi" i "szyby poczne" ?
Jak zaczniesz bawić się drzwiami to zaczną się problemy z otwieraniem lub zamykaniem. Szyby w GT mają to do siebie że hałasują i trzeba z tym żyć. Nic z tym nie zrobisz po za nowym zaprogramowaniem szyb.

za błędy przepraszam ale są to skutki klawiatury bezprzewodowej i słabych bateria :( tematy nie mogę edytować wiec tak niechlujnie to wygląda.

szyba mocno świszczy a druga jest cich o ładnie dolega wiec raczej coś jest nie tak.

do regulacji trzeba zdemontowac tapicerke z drzwi, jest regulacja do góry i regulacja szyby do wewnatrz.

pzd.

robiłem to kilka razy ale nie jestem w stanie tego teraz wytłumaczyc, ale mam u siebie stare drzwi, wiec obczaje jak wróce do domu bo jestem teraz w bydgoszczy, jesli mozwesz to sfotografuj i wrzuc w tym temacie z zaznaczonym miejscem które Twoim zdaniem jest nieszczelne,

zaraz zaraz Ty z kowalewa jestes moze sie spotkamy to pokaze co i jak??

acha nie zapomnij zrobic najpierw adaptacji szyby.

pzd.

dokładnie kolego z Kowalewa :D świszczy mi z przodu szyby tył dolega przyzwoicie.

adaptacja tzn na maksa w dół i następnie w górę tak ?

do bydzi raczej się nie wyrobie żeby podjechać :/

Ostatnia edycja:
tak, jak bede miał czas w sobote to zrobie zdjecia i opisze co od czego zalezy

adaptacja tak.

sruby które zaznaczyłem sa na imbus, i zakontrowane nakretka, musisz popuscic nakretke i poprzez wkrecanie ie wykrecanie sruby na imbus powodujesz dociskanie lub oddalenie szyby od uszczelki,

jest tam wiecej regulacji, np mozna podniesc szybe do góry na srubach które mocuja szybe do stelazu iest tam pod podkładką mozliwosc przesuniecia w kazdej płaszczyznie,

pzd

Załączniki

• IMG_0209.jpg
    IMG_0209.jpg
    99.8 KB · Wyświetleń: 295
Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót