Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale GT - Alfa GT to coupe, które powstało na platformie modelu 147. Nadwozie zostało zaprojektowane przez Bertone. W tym dziale znajdziesz rozwiązania problemów związanych ze skrzynią biegów, silnikiem, zawieszeniem czy układem kierowniczym.
-
Użytkownik
Embrion
Czym zmazać klej z lakieru i czym polerujecie auto
1.Mam klej po naklejce na baku. Jakis niemiec sobie zalozyl sciagnalem po zakupie naklejke ale kleju ciezko sie pozbyc moze znacie jakies sposoby?
2. Polerowaliscie kedys auto autoland car care politura nablyszczajaca? co polecacie
-
11-01-2012 22:41 # ADS
Akwizytorka
-

Napisał
swiety007
1.Mam klej po naklejce na baku. Jakis niemiec sobie zalozyl sciagnalem po zakupie naklejke ale kleju ciezko sie pozbyc moze znacie jakies sposoby?
Benzyna ekstrakcyjna.
-
Użytkownik
Embrion
lakier nie zejdzie..
?
-
Użytkownik
Pirat drogowy
Nie zejdzie!!!!!!!!!sam tak robiłem kiedyś przy vw !!!!!i było ok !!!!benzyna ekstrakcyjna !!!!!!i nic pozatym, zeby nieprzyszło ci di głowy używac jakiegos innego rozpuszczalnika !!!!!
-
-
Użytkownik
Rowerzysta
co do polerowania to polecam farecle g3-tylko dużo wody,bo to pasta ścierna na mokro-mówimy o polerce,która ma ścierać zniszczony lakier bądź poważne niedociągnięcia, ale jeśli chodzi o polerkę upiększającą to polecam sonax wosk twardy.{oba testowałem i z wielu innych które stosowałem te zrobiły najlepszą robotę)..
-
-
Użytkownik
Romeo

Napisał
rafaddd
co do polerowania to polecam farecle g3-tylko dużo wody,bo to pasta ścierna na mokro-mówimy o polerce,która ma ścierać zniszczony lakier bądź poważne niedociągnięcia, ale jeśli chodzi o polerkę upiększającą to polecam sonax wosk twardy.{oba testowałem i z wielu innych które stosowałem te zrobiły najlepszą robotę)..
...jak kolega, polecam sonax wax extreme - efekt pierwsza klasa
-
Użytkownik
Romeo

Napisał
Abidibi1509
benzyna ekstrakcyjna jest bezpieczna dla lakieru, możesz jej śmiało używać. Ja mam jeszcze taki środek do czyszczenia felg i rozpuszczania zabrudzeń i tłuszczów. W razie jakiś zabrudzeń na lakierze też to stosuję i też jest bezpieczny dla lakieru
Co to preparat masz do feluni kolego?
-
Użytkownik
Embrion
dzieki ide po benzynke
a uzywa ktos tego autoland, to ma byc polerka zeby ladniej wygladalo auto blyszczalo sie lakier jest w stanie bardzo dobrym
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)