• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Klamka zewnetrzna do alfy gt porada

• Autor wątku Autor wątku marekkoczta
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Gdzie z aso zamawiales po ok 3dychy? Z tego co sie zorientowalem sa po 5, wiec chętnie wezmę namiar

Kupowałem u Nagórskiego w Wirach koło Poznania, 34 zł ? jakoś tak, brałem od nich już kilka części i bywało taniej niż na alledrogo

I dziś padło na mnie... Ale nic się nie urwało, po prostu zawias wyszedł ze środka klamki. Miał ktoś taki przypadek? Da się to jakoś skleić czy coś?

Załączniki

• 20160207_141456.jpg
    20160207_141456.jpg
    70.3 KB · Wyświetleń: 73
Ostatnia edycja:
Wiem, obczaiłem temat. Taniej kupić od Marei i podszlifować. Pytanie tylko czy sama wymiana zawiasu coś da. Czy to nie w klamce się zaczepy ułamały, bo tak to wygląda :/

45 zl kosztuje zawias wiec po co kombinowac z marea?
Tego nikt niewie dopoki sam tego nie rozbierzesz.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

A faktycznie :) Jednak nie do końca obczaiłem allegro. Tylko czemu jest podane, że od rocznika 2006 :v

Wiem, obczaiłem temat. Taniej kupić od Marei i podszlifować. Pytanie tylko czy sama wymiana zawiasu coś da. Czy to nie w klamce się zaczepy ułamały, bo tak to wygląda :/
Nie od marei będzie taniej tylko od fiata 500. Ja u siebie zamontowalem taki i pasuje luksusowo. Gdzies na forum jest wątek ktoś podał dokładny nr części. W zależności od Aso kosztuje lekko ponad 3dychy

Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka

zawias od F500 kupisz w autosklep24.pl

klamka jest ok, zawias jest dokręcany od spodu do klamki blachowkrętem

124282-klamka_zewnetrzna__alfy_gt_porada-zdjecie_1.jpg

Nie chcę siać fermentu, ale w/w zdjęcie zawiasu GT/Marei ma się nijak do tych z allegro GT/500

http://allegro.pl/zestaw-naprawczy-klamka-oryginalny-alfa-gt-rybnik-i5687928699.html

http://allegro.pl/zestaw-naprawczy-klamka-oryginalny-fiat-500-rybnik-i5804781033.html

Już zgłupiałem ... :/

Wiem ze do poliftowyxh gt pasuje zawias klamki od fiata 500

Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka

Nie chcę siać fermentu, ale w/w zdjęcie zawiasu GT/Marei ma się nijak do tych z allegro GT/500

Ok, wyglądają na "mocno" inne ale pasują, te z marei trzeba tylko podpiłować w okolicy śruby (takie słoneczko) żeby nie odstawało od blachy w drzwiach.

W mojej (2005 rok) miałem peknięty zawias w klamce pasażera. Kupiłem dokładnie to:

http://allegro.pl/zestaw-naprawczy-klamka-oryginalny-alfa-gt-rybnik-i5687928699.html

Pasowało prawie plug&play. Różnica była taka, że w tym zawiasie otwór na śrubkę (na zdjęciu lewa strona zawiasu, tam gdzie wchodzi ten wkręt ze zdjęcia,
BTW - u mnie jest śrubka z gwintem normalnym drobnozwojowym więc wkręt się nie przydał) jest pod kątem 45 stopni
a w moim był prostopadle do drzwi. Musiałem wziąć mały okrągły pilniczek i odrobinę spiłować
krawędź otworu żeby łeb śrubki miał gdzie wejść.

jeszcze nie kupiłeś? :D
szkoda czasu na dalsze pytania, serio wszystko już zostało napisane ;)

Amortyzatory
Powrót