Witam,
Mam takowe pytanie na które odpowiedzi mogę się jedynie domyślać :mrgreen:
Drzwi pasażera (a konkretniej szybka) zachodzą mi na uszelkę. Aby wszystko łądnie się domknęło muszę otworzyć na chwilę szybę i ją zamknąć. Problem pojawia się tylko wtedy gdy otworzę i zamknę drzwi. Są po prostu za wysoko.
Czy istnieje jakaś możliwość ich regulacji? Czy ktoś z was to robił? Czy jest to skomplikowane?
Kiedyś regulowałem drzwi w maluchu i Corsie A, ale to inna bajka :mrgreen: Mechanizm chyba jednak niewiele się różni? :|
Pzdr.
Alfa Romeo GTV, 2000

Dzwi nie regulowałem ale miałem tak że jak je zamykałem to przez to że trzpień który wchodzi w zamek był za wysoko i dzwi były wyżej niż powinny i szyba też lekko zachodziła na uszczelke, odkręciłem ten trzpień ribem i opusciłem troche i od razu dzwi się obniżyły a były troche wyżej tylko jak je zamknołem, o wiele lepiej dochodzą i ładniej się zamykają, spróbuj może tak a jak nie to można jeszcze szybe wyregulować![]()

Ja z kolei mialem problem z zawiasami. Mi tez szyba nie chciala sie domykac dobrze. Wystarzylo troche podregulowac i jest git!!!
Pozdro!!!

Napisał redzi
Regulacji dokonuję rozumiem tym trzpieniem na którym zatrzaskuje się zamek drzwi?Napisał Rudix
Wiedziałem, ze nie jest to bardziej skompllikowane niz w maluchu![]()
Alfa Romeo GTV, 2000

Dokładnie i myśle ze powinno pomócNapisał Damian
![]()
Szybe reguluje sie 2 plaszczyznach.
Wiecej pod linkiem:
http://www.alfaworkshop.co.uk/gtv_window.shtml
----------------------
AR 156 1.8 TS (04/2000r.) - byla kiedys
AR 156 1.8 TS (04/2000r.) - byla niedawno (www.fotogalleria.info/alfa)
AR Gtv 2.0 TS (09/1998r) - jest obecnie
www.fotogalleria.info
kudlaty_bytom thanked for this post

Coś takiego?
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki