Testy, artykuły, porównania

• Autor wątku Autor wątku cin_ek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

cin_ek

Guest
Kolej na model GTV. Jeżeli ktoś coś ma to niech dodaje. Moderatorów proszę o podwieszenie tego tematu jak i innych podobnych utworzonych wcześniej. Zamieszczamy według schematu

Tytuł

--------------------------------------------------------------------------
Kasza Bolognese
Moto Magazyn
Alfa Romeo GTV 3,0 24V

Można jeszcze dopisać numer i rok wydania. Ze zdjęć wnioskuję, że testowano model z identycznego jak mój okresu produkcji, czyli ze starym wnętrzem, ale już z trójramienną kierownicą (II połowa 1997 / I połowa 1998).
W teście narzekają na hamulce, więc tak informacyjnie dopiszę, że od 2003 montowane są na przedzie większe hamulce - zamiast 305/28mm wstawiono 330/32mm.
Pozdr!
Piciu

nie zawsze mam info z jakiego numeru pochodzą artykuły bo dostaje nieraz tylko wybrane strony. Wrzucony skan pochodzi raczej z '97. Wieczorem wrzucę jeszcze porównanie GTV z Calibrą i Fiatem Coupe

---------------------------------------------------------------------------
Jednak się sprężyłem i wrzucam już

Ze świata fantazji na ulicę
Auto Świat
Alfa Romeo GTV 2.0TS 16V

Ostatnia edycja:
Może to nie testy i porównania ale wrzuciłem zdjęciu tylko kilku katalogów z dosc dużej kolekcji Gtv/Spider :)

Katalogi:

Ostatnia edycja:
Radość z jazdy dla dwojga
Auto Świat Nr 40 28.09.2009
Alfa Romeo GTV 2.0 V6 Turbo

325.jpg

100% KLIK

328.jpg

100% KLIK

GTV w Motorze - "Nietuzinkowe i stylowe coupe".

Zapowiada się dobrze...

motor GTV.jpg

Ciekawe co napiszą.

Zapowiada się dobrze...

motor%20GTV.jpg

Ciekawe co napiszą.

Jestem po lekturze. Opis obiektywny, miły i nie krzywdzący tej wspaniałej Alfy. Redaktorzy odrobili prace domową. Mam tylko wątpliwości co do niebezpieczeństwa obrócenia panewki w silnikach V6? (cyt. "gdy nie dopilnujemy odpowiedniego poziomu oleju niebezpieczeństwo obrócenia panewki występuje w każdym motorze") - V6 też są tak wrażliwe jak 2.0 TS/JTS ?
Wrzucę fotkę standardowo jak numer wyjdzie ze sprzedaży. Polecam jednak kupić ;)

Ostatnia edycja:
Skan MOTOR 6/2011 z GTV. Artykuł dobry szkoda tylko że skupili się tylko na 3.0 V6 a nie opisali choć w kilku linijkach motorów 2.0 których jest bardzo dużo, a nie po prostu odradzamy bo są "kapryśne"

Ostatnia edycja:
Z drugiej strony opisali jedną z najlepszych V6 w historii. A nie jak zwykle najpopularniejszy silnik w danym modelu.

Z tym się zgodzę ale kilka linijek zamiast dużej reklamy nie zaszkodziłoby ;D

nie zawsze mam info z jakiego numeru pochodzą artykuły bo dostaje nieraz tylko wybrane strony. Wrzucony skan pochodzi raczej z '97. Wieczorem wrzucę jeszcze porównanie GTV z Calibrą i Fiatem Coupe

---------------------------------------------------------------------------
Jednak się sprężyłem i wrzucam już

Ze świata fantazji na ulicę
Auto Świat
Alfa Romeo GTV 2.0TS 16V

a ja dzisiaj sobie o tym artykule przypominałem i rozmawiałem z kolegą co ma Calibrę chciałem mu to pokazać a tu zonk, ma może ktoś ten artykuł, gdzieś zeskanowane bo bym przygarnął,

nie wiem czy ktoś już to oglądał...niezłe stare porównanie no i jedyny słuszny werdykt :) szczególnie od 6:30 fajnie się ogląda

Jakos do tej pory mi to umknelo :) Ale wlasnie ogladniecie calego materialu powoduje szybsze bicie naszych Cuori Sportivi :)

Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2

W dzisiejszym "Motorze" jest Gtv w artykule pt. "Tanie, używane auta sportowe" :D
Później wrzucę skan.

Mam ta gazete, nic tam nie ma. Przepisany teks ze strony motoru. Z tym ze ten tekst na stronie juz wisi dwa lata :) no i zdjecia Gtv Kuby z forza...

Sent from my iPhone

Amortyzatory
Powrót