Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 62
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Gtv/Gtv Spider - Forum poświęcone samochodom Alfa Romeo GTV [1995-2005] i Alfa Romeo Spider [1995-2006]. W tych modelach montowano silniki: 1.8 T. Spark, 2.0 T. Spark, 2.0 JTS, 2.0 V6 Turbo, 3.0 V6 (12 i 24v) oraz 3.2 V6
    Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa ROmeo GTV 2.0 TB
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    8 h 13 m

Domyślnie

Ja również założyłem do mojej GTVki Mikody GT z klockami TRW na przód i tył + sportowy płyn hamulcowy. Po początkowym entuziazmie mam mieszane odczucia.

Zaraz po założeniu wydawało mi się, że hamują coraz lepiej. Nie mam skali porównawczej bo auto kupiłem w maju 2009 z zardzewiałymi tarczami, które zwalniały a nie hamowały. W zimie i na wiosnę jeżdziłem mało. 2 tygodnie temu rozebrałem cały układ wyjąłem i przesmarowałem tłoczki z przodu i z tyłu, przetarłem papierem ściernym powierzchnię trącą kloców.

Wrażenia mam takie:
    Na zimno nie hamują wcale - tak jakby były posmarowane olejem
    Po rozgrzaniu jest dużo lepiej, a naprawde dobrze jest gdy są naprawde gorące.
    Taką charakterystykę mają klocki wyczynowe, a na tych TRW nie było żadnego oznaczenia sport czy racing.
    Wydaje mi się, że te klocki nie pylą i nie piszczą bo są bardzo twarde.
    Po przejechaniu może 4 tyś już mam bruzdę na tarczy ok. 0.5 mm.
    Auto hamuje głównie przodem - kłopoty z dogrzaniem tyłu (myślałem że to zaciski stoją ale były rozbierane i sprawdzane i jest ok)
    Myślałem, że mam popsute serwo, które nie daje ciśnienia. Ale kolektor jest szczelny, zaworek zwrotny wymieniony a podciśnienie syczy nawet po 2 godz. od zatrzymania silnika. Pedał jest miekki a gdy hamulce są gorące to lekkie dotknięcie daje dobry efekt.
    Noszę się z zamiarem wymiany klocków na inne np sportowe ale nie wyczynowe.

Czy ma ktoś może podobne odczucia?

Pzdr
    Vito

Użytkownik Romeo Avatar Rzmudzior
    Mieszka w
    Hrubieszów/Lublin
    Auto
    145 1.4 TS '00
    Czas spędzony na forum
    7 d 14 h 50 m

Domyślnie

Cytat Napisał GrzesiekK. Zobacz post
    To raczej jednostkowy przypadek, widziałeś jak napędza się moje auto i jak dużo z nim pracy mają hamulce, do tego u mnie MIKODY pracują z DS2500 i nic sobie z tego nie robią. Możesz spać spokojnie.
    Co racja, to racja
    Cytat Napisał drvitek Zobacz post
    Auto hamuje głównie przodem - kłopoty z dogrzaniem tyłu (myślałem że to zaciski stoją ale były rozbierane i sprawdzane i jest ok)
    Mi się tył docierał prawie dwukrotnie dłużej niż przód - i wcale mnie to nie dziwi, skoro przód jest sporo cięższy. Musiałbyś się pozbyć korektora siły hamowania, żeby tak nie było.
    Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
    Alfa Romeo 145 1.4 TS 2000r - moja Funia

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.5 V6 24V
    Czas spędzony na forum
    N/A

Domyślnie

Kupilem taki zestaw do swojej Alfy i nawet bylo fajnie ale tylko na poczatku. Mialy to byc tarcze dla wymagajacych i zaluje ze kupilem. Po 1500km zaczely dudnic przy ostrym hamowaniu potem dudnily juz przy kazdym hmowaniu. Podczas wymiany zawieszenia zauwazylem ze lewa pekla w 6 miejscach z czego w dwoch do polowy wysokosci powierzchni tracej. W tej chwili jestem w trakcie reklamacji i prawdopodobnie powiedza mi ze wjechalem rozgrzana tarcza w kaluze. Takze nic dobrego nie powiem o ATM MIKODA.

Użytkownik Pirat drogowy Pokaż na mapie Avatar Dante[PL]
    Mieszka w
    Wroclaw
    Auto
    gtv 2.0
    Czas spędzony na forum
    2 d 21 h 43 m

Domyślnie

kurcze czytam i czytam i chyba mowimy o dwoch roznych firmach...kupilem co prawda tylko wentylowane na przod do tego klocki Bosha Roberta i daja rade...Chlopaki z paprotnej we Wroclawiu strasznie sie dziwili co to za mix electronix ale musze powiedziec ze ani rakietowa ani entuzjastyczna jazda uliczna nie wykazaly zadnych mankamentow....ale nie chce krakac

klekot ™ gorol Romeo Pokaż na mapie Ultra Racing Diesel Champion Santa Pac Ball Champion Avatar bocian
    Mieszka w
    SD
    Auto
    156 1.6 TS była ----------------- GT 1.9 JTD jest
    Czas spędzony na forum
    30 d 23 h 34 m

Domyślnie

ja krakałem 2 lata - do dzisiaj są super
    ATM ( nacin/nawierc. ) + trw klocki

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Stargard Szczecinski
    Auto
    GTV V6 24V
    Czas spędzony na forum
    17 h 1 m

Domyślnie

A czy ktos sie orientuje czy idzie dostac do GTV 3.0 przody? Jezeli sie nie myle to 305mm, bo akurat nacinany i nawiercany tyl to az tak niepotrzebny... a przod by sie przydal, ale nie widze na ich stronie nic na ten temat.

Użytkownik Pirat drogowy Pokaż na mapie Avatar Dante[PL]
    Mieszka w
    Wroclaw
    Auto
    gtv 2.0
    Czas spędzony na forum
    2 d 21 h 43 m

Domyślnie

Nie chce narazac sie adminom i zebrac jakichs dziwnych punktow karnych ale daj znac na prv a sie dogadamy

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    AR 156 2.5 V6 1999
    Czas spędzony na forum
    4 d 16 h 59 m

Domyślnie

Coś się urodziło odnośnie tarcz 305 do gta? Muszę w mojej 156 wymienić i tak taroxa zestaw zastąpią tarcze go GTV/GTA 305mm i klocki ate do mercedesa g klasy

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    156 3.0 V6 24V ------------------ GT 3.2 V6 24V
    Czas spędzony na forum
    14 d 14 h 49 m

Domyślnie

Mały update z mojej strony, moje Mikody GT kupione gdzieś w październiku 2008r. dokończyły żywota, niestety nie przez naturalne zużycie a wpływ czynników zewnętrznych ;] W zeszłym tygodniu byłem dość mocno spóźniony do rodziny i szczerze gnałem jak idiota, na obwodnicy pewnego miasteczka, mając grubo ponad 200 na zegarku zmuszony byłem hamować niemal do 0 przez pana który nie raczył zerkać w lusterka przy wykonywaniu manewru zmiany pasa ruchu, auto wyhamowało prawie ;] aby owemu osobnikowi nie skrócić bagażnika zmuszony byłem uciekać poza pas ruchu i w dołku na poboczu złapałem wodę która strzeliła na rozgrzaną do granic możliwości tarczę, wpływ ów strzału na tarczę oceńcie sami na zdjęciach, przez cały okres tarcze jeździły z klockami Ferodo DS Performance więc lekkiego życia nie miały, zużycie tarcz na chwilę obecną koło 50%, do samego końca nie biły, po strzale wodą jedna która spękała od razu furkocze i bije niemiłosiernie, druga jak najbardziej prosta. Generalnie stosunek cena/jakość OK, nie ma się co czepiać, wiadomo można kupić lepszą tarczę no ale i cena 2x-3x wyższa.

By grzesiekv6 at 2011-03-28

Ostatnio edytowane przez GrzesiekK. ; 28-03-2011 o 12:34
    156 3,0 V6 24V 1999r. 231KM@288Nm <= było, ale będzie więcej nadal z 3.0 V6 N/A - kiedyś dupowóz obecnie trackday funcar w niustającej przebudowie
    AR GT 3.2 V6 24V - dailycar/koszyk na zakupy żony ;]

Nie obecny do końca świata a nawet jeden dzień dłużej ...

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    AR 156 2.5 V6 1999
    Czas spędzony na forum
    4 d 16 h 59 m

Domyślnie

GrzesiekK, to nie jest 305? Już wiem, skąd tak nagły montaż brembo

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)